SUA refuza sa COOPEREZE cu Rusia in SIRIA. Seful Pentagonului, declaratii foarte DURE

externe

Statele Unite nu vor coopera militar cu Rusia in Siria, deoarece strategia Moscovei este „tragic eronata”, a anuntat secretarul american al Apararii, Ashton Carter, miercuri, la Roma, cele mai dure declaratii pe care acesta le-a facut pana in prezent pe aceasta tema, relateaza Reuters online.

”Rusia are o strategie gresita (in Siria), avioanele ruse continua sa bombardeze, dar nu tinte ale Statului Islamic”, a afirmat seful Pentagonului, aflat intr-o vizita la Roma, dupa cum relateaza agentia TASS. ”In pofida declaratiilor partii ruse, noi nu vom colabora pana cand aceasta strategie nu se va schimba”, a precizat Ashton Carter.

Cu toate acestea, el a tinut sa sublinieze ca SUA mentin deschise canalele de contact cu Rusia pentru a fi asigurata securitatea militarilor americani ce participa la operatiunile in Siria.

Anterior, ministrul rus al apararii Serghei Soigu a afirmat ca Rusia este gata sa-si coordoneze operatiunile sale in Siria cu cele ale coalitiei internationale conduse de SUA, apreciind ca fara sprijin reciproc gruparea terorista Statul Islamic nu va putea fi invinsa.

Ministrul rus a indicat totodata ca, de la 30 septembrie, cand a inceput interventia militara in Siria, aviatia rusa a lovit in total 112 de pozitii ale Statului Islamic, in timp ce Occidentul suspecteaza Moscova de lovirea cu prioritate a pozitiilor gruparilor care se opun presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Seful Pentagonului acuza zilele trecute Rusia ca, prin actiunile sale ce au ca tinte pozitii ale opozitiei moderate, contribuie la escaladarea razboiului din Siria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: