SUA revin in joc in FORTA. Si-au trimis pentru atacuri in Siria temutele A-10, supranumite „distrugatoare de tancuri” – VIDEO

news

Informatia lansata de Agentia France Press, potrivit careia SUA au trimis 12 aeronave A-10 Thunderbolt la Baza Aeriana Incirlik din Turcia, a fost confirmata marti de reprezentantii Departamentului Apararii al Statelor Unite.

Supranumite si „distrugatoarele de tancuri”, aeronavele A-10 de atac la sol sunt menite sa ofere suport aerian fortelor terestre, prin atacarea de la joasa inaltime a tancurilor, a vehiculelor blindate sau a altor tinte de la sol. „Avioanele sunt gata sa zboare in Irak sau in Siria, in functie de necesitati”, a declarat purtatorul de cuvant al Departamantului Apararii al SUA, cmdr. Elissa Smith.

Cele 12 A-10 vor inlocui sase F-16, care au fost utilizate pana acum in atacuri contra pozitiilor detinute de ISIS.

Aeronavele A-10 sunt foarte indragite de militarii americani, care considera ca tunul GAU-8/A Avenger de 30 mm a facut de multe ori diferenta dintre viata si moarte. Se spune despre ele ca sunt avioane simple, solide si eficace.

A-10 se afla in serviciul Fortelor Aeriene americane incepand din 1977 si sunt programate sa ramana pana in 2028. A-10 Thunderbolt poate transporta, in functie de specificul misiunii, patru lansatoare de rachete LAU-61 sau LAU-68, patru LAU-5003, sase LAU-10, doua rachete aer-aer Sidewinder AIM-9 sau opt rachete aer-sol Maverick AGM-65.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: