SUA si Rusia, pe picior de RAZBOI? 15 fosti spioni americani ii transmit un mesaj ALARMANT lui Obama

externe

Un grup de 15 fosti angajati ai serviciilor de informatii americane i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Barack Obama, in care ii cer acestuia sa reduca tensiunile dintre SUA si Rusia pe problema siriana.

Totodata, veteranii serviciilor ii cer presedintelui democrat sa preia Pentagonul sub controlul Casei Albe. Autorii scrisorii spun ca ceva asemanator i-au trimis si lui George W. Bush, cu trei saptamani inainte de interventia din Irak, din 2003. Acum, atentia acestora este indreptata spre Siria, noteaza Consortium News.

Grupul ii aminteste lui Obama sa tina cont de avertismentul Rusiei conform caruia „daca SUA vor lovi direct armata siriana, va fi provocata o unda seismica si asta nu numai in aceasta tara, ci in toata regiunea”.

Usa negocierilor este deschisa si Moscova a lasat sa se inteleaga ca este gata sa respecte vechile intelegeri referitoare la Siria, mai spun fostii spioni.

Autorii scrisorii cred ca Putin, la randul lui, se afla sub presiunea generalilor rusi, la fel ca si Obama, care vor sa scape de problema siriana odata pentru totdeauna. Grupul de fosti spioni mai cere ca anumiti consilieri ai lui Obama sa atraga atentia mass-media americane pentru a nu-l mai demoniza pe Putin.

Pentru a se pune capat presiunilor venite dinspre armatele celor doua state asupra presedintilor acestora, trebuie sa aiba loc o incalzire a relatiilor dintre Putin si Obama. Un bun exemplu in acest sens ar fi buna colaborare dintre ministrii de Externe ai celor doua tari, Kerry si Lavrov.

In afara de asta, daca ar avea loc discutii la nivel inalt, „creierele fierbinti” ar fi putin racite de ambele parti si nu s-ar ajunge la un eventual razboi.

„Noi va propunem sa-l invitati pe presedintele Putin sa se intalneasca cu dumneavostra, intr-un loc convenit de amandoi, pentru a incerca sa rezolvati problemele si sa evitati un viitor mult mai rau pentru Siria”, au scris fostii agenti in finalul scrisorii deschise.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: