externe

SUA vor sa trimita in Ucraina sisteme de aparare Hawk aflate in depozite: „Echipamentul Hawk se bazeaza pe o tehnologie din perioada Vietnamului”

Statele Unite iau in considerare posibilitatea de a trimite in Ucraina echipamente de aparare antiaeriana Hawk, aflate in depozite, pentru a ajuta Kievul sa se apere impotriva atacurilor rusesti cu drone si rachete de croaziera, au declarat doi oficiali americani pentru agentia Reuters, citata de The Guardian.

Rachetele de interceptare Hawk ar fi un upgrade al sistemelor de rachete Stinger – un sistem de aparare aeriana mai mic si cu raza de actiune mai scurta – pe care Statele Unite le-au trimis deja Ucrainei.

Echipamentul Hawk se bazeaza pe o tehnologie din perioada Vietnamului, dar a fost modernizat de mai multe ori.

Hawk este predecesorul sistemului de aparare antiracheta Patriot, care nu va fi trimis Ucrainei.

Probabil ca SUA vor trimite mai intai rachete interceptoare pentru sistemul Hawk, deoarece nu este clar daca suficiente lansatoare americane sunt in stare buna, a declarat un oficial american pentru Reuters. Sistemele americane se afla in depozite de cateva decenii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Sah la adresa Moscovei. SUA au trimis un submarin de atac rapid cu propulsie nucleara in apele Cubei, in timp ce nave rusesti fac manevre in zona

Un submarin al Marinei americane a ajuns in Golful Guantanamo, Cuba, fiind o demonstratie de…

14 minute ago

Cum a aratat Bucurestiul in timpul marii furtuni de joi noapte. Arena Nationala a fost acoperita de grindina, imediat dupa terminarea concertului Coldplay

Imagini din timpul furtunii de azi-noapte din Capitala au aparut pe retelele de socializare. Numeroase…

2 ore ago

„Ucraina are nevoie sapte pana la noua sisteme Patriot”. Noi solicitari ale Kievului pentru a-si apara ce a mai ramas din infrastructura energetica

Ucraina are nevoie de mai multe sisteme antiaeriene in cateva saptamani pentru a permite repararea…

44 de minute ago

Fiul lui Doldurea a cautat sa fuga din Romania. Anchetatorii au descoperit ca acesta se uita dupa „tari fara extradare” si „boli cu care nu se face puscarie”

Ionut Doldurea, fiul primarului reales Ion Doldurea (PSD), a cautat pe internet informatii despre "tari…

14 ore ago

Presshub: Unde sunt voturile REPER. Partidul acuza fraude in procesele verbale de la sectiile de vot

Unde sunt voturile REPER. Partidul a facut public faptul ca cetateni care au votat pentru…

9 ore ago