SUA se pregatesc de RAZBOI cu Rusia. Seful Pentagonului: „Avem arme SURPRINZATOARE”

externe

Statele Unite isi adapteaza „postura operationala” pentru a contracara orice „agresiune” a Rusiei, a declarat sambata secretarul american al apararii Ashton Carter, citat de AFP.

„Ne adaptam postura operationala si planurile noastre de urgenta in activitatea pe care o facem — noi insine si cu aliatii nostri — pentru a descuraja Rusia de o agresiune si a contribui la reducerea vulnerabilitatii aliatilor si partenerilor nostri”, a afirmat Carter la un forum pe probleme de aparare in California.

Seful Pentagonului a precizat ca Washingtonul isi modernizeaza arsenalul nuclear si investeste in mijloace high-tech, cum ar fi dronele, bombardierele cu raza lunga de actiune, laserele, tunurile electromagnetice si razboiul electronic.

Carter a facut aluzie la noi mijloace militare „surprinzatoare”, adaugand ca „nu le poate descrie acum”, noteaza France Presse.

In plus, „ne actualizam si perfectionam planurile de descurajare si aparare tinand cont de schimbarea comportamentului Rusiei”, a adaugat Carter in timpul acestui forum la biblioteca Ronald Reagan in Simi Valley.

Printre altele, seful Pentagonului a declarat ca Statele Unite sunt „profund preocupate” de riscul unui „conflict” in Marea Chinei de Sud din cauza revendicarilor teritoriale in aceasta zona ale mai multor state, incepand cu China.

„Statele Unite impartasesc preocuparea profunda a aproape intregii lumi din regiune fata de ritmul revendicarilor teritoriale in Marea Chinei de Sud”, a spus Carter la forumul din California.

Inaltul responsabil american s-a declarat preocupat de „perspectivele unei militarizari crescute si de potentialul ca aceste activitati sa mareasca riscul unor calcule gresite sau de conflict intre statele avand revendicari”.

China revendica drepturile asupra aproape intregii Mari a Chinei de Sud, unde unele zone sunt de asemenea disputate de Vietnam, Malaezia, Filipine si sultanatul Brunei, aminteste AFP.

Statele Unite au provocat nemultumirea Chinei trimitand la 28 octombrie un distrugator american in apropierea insulelor artificiale construite de Beijing in arhipelagul Spratlys.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: