SUA si aliatii bat cu pumnul in masa: „Rusia sa inceteze IMEDIAT atacurile din Siria indreptate impotriva opozitiei siriene”

news

Coalitia internationala condusa de Statele Unite care efectueaza raiduri in Siria a cerut, vineri, Rusiei sa inceteze imediat bombardamentele in afara zonelor ocupate de reteaua terorista Stat Islamic, pe fondul acuzatiilor conform carora aviatia militara rusa ar ataca insurgenti.

„Cerem Federatiei Ruse sa inceteze imediat atacurile impotriva opozitiei siriene si a civililor si sa isi concentreze eforturile pe bombardarea retelei teroriste Stat Islamic”, a comunicat coalitia internationala, din care fac parte Statele Unite, principalele puteri europene, tari arabe si Turcia.

„Exprimam o preocupare profunda privind consolidarea fortelor militare ruse in Siria si mai ales referitor la raidurile aeriene ruse efectuate in orasele Hama, Homs si Idlib, care s-au soldat cu victime civile si nu au vizat pozitiile teroristilor grupului Stat Islamic”, precizeaza coalitia, citata de Mediafax.

Rusia, principalul aliat international al regimului de la Damasc, a initiat miercuri raiduri aeriene in Siria, vizand, oficial, reteaua terorista Stat Islamic. Conform unor surse, aviatia militara rusa a atacat pozitii insurgente, spre nemultumirea Statelor Unite si a altor tari occidentale, care ofera sustinere opozitiei siriene. O coalitie internationala coordonata de Statele Unite efectueaza de un an raiduri aeriene impotriva pozitiilor teroriste din Irak si Siria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: