SUA si Coreea de Sud incep exercitiile militare comune Vigilent Storm. Coreea de Nord este nemultumita

externe

Statele Unite si Coreea de Sud au inceput, luni, unul dintre cele mai mari exercitii militare combinate, la care participa peste 200 de avioane de razboi din ambele tari organizand atacuri simulate 24 de ore pe zi, potrivit Reuters.

Operatiunea, denumita Vigilant Storm, se va desfasura pana vineri si va include aproximativ 240 de avioane care vor efectua aproximativ 1.600 de zboruri, au declarat Fortele Aeriene ale SUA intr-un comunicat saptamana trecuta. Acest numar de misiuni este cel mai mare efectuat vreodata in cadrul acestui eveniment anual, a adaugat acesta.

Phenianul a condamnat exercitiile comune drept o repetitie pentru invazie si o dovada a politicilor ostile ale Washingtonului si Seulului. In semn de protest fata de exercitiile recente, Coreea de Nord a lansat rachete, a efectuat exercitii aeriene si a tras artilerie in mare.

Aliatii spun ca o astfel de pregatire este necesara pentru a contracara potentialele amenintari din partea Coreei de Nord, care a organizat un numar record de lansari de rachete in acest an si a facut pregatiri pentru reluarea testelor nucleare pentru prima data din 2017.

La Vigilant Storm vor participa si variante ale avionului de lupta stealth F-35 atat din Statele Unite, cat si din Coreea de Sud. In cadrul exercitiilor, Australia va desfasura, de asemenea, o aeronava de realimentare.

Vineri, trupele sud-coreene au terminat exercitiile de teren Hoguk 22 care au durat 12 zile si care au inclus si cateva exercitii cu fortele americane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: