SUA si Rusia nu se inteleg, ORICAND se pot ciocni violent in Siria. Avertismentul lui Obama

externe

Presedintele american, Barack Obama, a avertizat vineri Rusia ca nu va putea ajunge la o solutie pasnica in Siria „cu ajutorul bombelor” si a repetat ca sustinerea acordata presedintelui Bashar Al-Assad este sortita esecului, anunta AFP.

Discutiile dintre rusi si americani pentru evitarea oricarui incident aerian intre avioanele lor care opereaza pe cerul Siriei s-au incheiat deocamdata fara niciun rezultat.

Un acord ar putea fi semnat „in urmatoarele zile”, declarase miercuri un oficial din cadrul Pentagonului la finalul celei de-a treia sedinte de discutii prin videoconferinta de la declansarea interventiei ruse in Siria la 30 septembrie. Coalitia condusa de Statele Unite contra gruparii Statul Islamic (SI) desfasoara lovituri aeriene in Siria din septembrie 2014.

Barack Obama a afirmat vineri, ca nu exista „nicio apropiere a punctelor de vedere in termeni de strategie” intre Washington si Moscova privind situatia din Siria.

„Nu vor fi in masura sa avanseze cu ajutorul bombelor spre o solutie pasnica in Siria”, a declarat liderul de la Casa Alba in cursul unei conferinte de presa desfasurate in comun cu presedinta sud-coreeana, Park Geun-Hye, aflata in vizita la Washington.

Afirmatii facute intr-un moment in care Rusia isi intareste campania de bombardamente pentru a-l sprijini pe presedintele sirian si cand, potrivit unui oficial american, aproape 2.000 de iranieni sau forte sustinute de Iran participa, in apropiere de Alep, la o ofensiva contra gruparilor rebele, intr-un efort coordonat cu Rusia si puterea de la Damasc.

Iranul „face pur si simplu tot mai mult ce a facut in ultimii cinci ani, la fel ca Rusia”, a mai spus Barack Obama, tinand sa sublinieze ca teoria acestor tari pentru a rezolva problema din Siria „nu functioneaza si nu va functiona”, mentioneaza Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: