SUA: Super-dronele care pot atinge 800 km/h, acestea sunt dotate cu inteligenta artificiala si pot inlocui rachetele de croaziera mult mai scumpe

externe

Drona Razor

Compania Mayman Aerospace, cu sediul in sudul Californiei, a prezentat noua sa gama de drone echipate cu inteligenta artificiala, cu decolare si aterizare verticala de mare viteza (HS VTOL), relateaza Interesting Engineering.

Reprezentantii Mayman spun ca aceste drone pot fi folosite atat pentru operatiuni pasnice, cat si pentru operatiuni de razboi. Vehiculele aeriene fara pilot se pot lauda cu viteze de pana la 800 km/h.

Dronele pot livra orice, de la provizii medicale pana la rachete Hellfire, potrivit reprezentantilor Mayman.

Noile drone Razor VTOL sunt asistate de software-ul de navigatie si control Skyfield controlat de AI.

Drona este prezentata ca un substitut ieftin pentru rachetele de croaziera scumpe. Interfata ghidata de inteligenta artificiala poate permite livrarea precisa a incarcaturii utile sau a impactului cinetic.

Razor poate functiona la o inaltime a plafonului de 6.000 de metri si poate livra o incarcatura cinetica mare, de pana la 454 kg.

Drona poate functiona, de asemenea, ca purtator de rachete, extinzand astfel raza de actiune a rachetelor mici aer-aer sau aer-suprafata. Ea poate lansa rachete la peste 650 de km.

UAV-ul poate stationa in aer pana primeste comanda, apoi poate lansa racheta pentru lovirea tintei, sporind astfel raza de actiune si precizia sistemelor de rachete.

Vehiculul aerian utilitar Razor (UAV) are o fractiune din dimensiunea oricarei aeronave alternative pentru a transporta aceeasi incarcatura utila, conform companiei.

Drona cargo poate decola si ateriza de pe o suprafata de 3 metri pe 3 metri, ceea ce o face un instrument eficient in operatiunile militare. De asemenea, dispune de un sistem de navigatie si control AI, care ii ofera capacitatea de a naviga fara GPS.

Drona este capabila sa urce rapid, sa coboare, sa pluteasca la punct fix si sa aiba o manevrabilitate extrema. Aceste UAV-uri au capacitatea de a decola si ateriza in mod autonom, necesitand un sprijin minim din partea echipajului.

In functie de varianta, dronele pot transporta sarcini utile de la 45 kg la 450 kg.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: