SUA trimit avioane de lupta F-22 in Europa de Est: „Activitatea Rusiei provoaca ingrijorari”

news

Armata SUA va desfasura avioane de lupta F-22 in Europa in foarte scurt timp, in cadrul Initiativei de Reasigurare Europeana, a anuntat luni sefa fortelor aeriene americane, Deborah James, transmite Reuters, revenind asupra informatiei anterioare in care preciza ca numarul acestor avioane va fi de patru.

„Astazi anuntam ca vom desfasura foarte curand avioane F-22 pentru a sprijini cerintele de lupta si de comanda si in cadrul Initiativei de Reasigurare Europeana”, a declarat James, citata de Agerpres.

„Activitatea militara a Rusiei in Ucraina continua sa ne provoace ingrijorari mari atat noua, cat si aliatilor nostri”, a declarat James luni intr-o conferinta de presa la Pentagon. „In opinia US Air Force, o mobilizare a F-22 reprezinta, cu siguranta, un atu”, a subliniat ea.

Deborah James a declarat insa ca, din motive de securitate a operatiunii, nu poate oferi detalii cu privire la numarul aparatelor, data sau locul desfasurarii lor.

Masura este menita sa linisteasca ingrijorarile in crestere ale unor aliati din cadrul NATO cu privire la o agresiune militara din partea Rusiei.

Aviatia militara americana foloseste avioane F-22 in loviturile impotriva Statului Islamic, acestea fiind primele operatiuni de lupta in care este implicat acest tip de aparate, precizeaza Reuters.

In luna februarie, presedintele Barack Obama a propus un buget de 789 milioane de dolari pentru continuarea si extinderea prezentei militare a SUA in Europa, mentioneaza sputniknews.com.

Initiativa de Reasigurare Europeana, lansata de presedintele american Barack Obama in iunie 2014 la Varsovia, contine masuri pentru consolidarea apararii statelor aliate si partenere din flancul estic al NATO, precum si sporirea prezentei militare americane in aceasta regiune.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: