SUA trimit in Ucraina 800 de rachete antiaeriene cu raza mai mare de actiune. Biden: „Putin este un criminal de razboi”

externe

Biden a anuntat miercuri seara, ora Romaniei, ca a aprobat o asistenta militara suplimentara in valoare de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, in plus fata de miliardul de dolari care a fost deja acordat saptamana aceasta.

Un jurnalist de la Foreign Policy anunta in ce consta ajutorul militar:

– 800 de sisteme antiaeriene (inclusiv cu raza de actiune mai mare)
– 9.000 de sisteme cu rachete antiblindate
– 7.000 de arme de calibru mic (mitraliere, pusti de vanatoare, lansatoare de grenade)
– 20 de milioane de cartuse de munitie
– Drone

In premiera, Biden l-a numit pe presedintele Vladimir Putin „criminal de razboi”. „Cred ca este un criminal de razboi”, a declarat Biden.

Declaratia lui Biden reflecta o schimbare fata de pozitia anterioara a administratiei, a remarcat CNN. Oficialii, inclusiv Biden, se abtineau anterior sa spuna ca in Ucraina se comit crime de razboi, vorbind despre investigatiile in curs de desfasurare pentru a stabili daca acest termen poate fi folosit.

„Remarcile presedintelui vorbesc de la sine”, a declarat ulterior secretarul de presa Jen Psaki. Ea a spus ca Biden a „vorbit din inima”.

Ea a precizat ca o ancheta in curs de desfasurare la Departamentul de Stat privind crimele de razboi este inca in desfasurare.

Biden a spus initial „nu” cand a fost intrebat daca Putin este un criminal de razboi, dar s-a intors imediat la un grup de reporteri pentru a clarifica ce fusese intrebat. Cand a fost intrebat din nou daca Putin este un criminal de razboi, el a raspuns afirmativ.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: