SUA trimit in Ucraina inca un lot de rachete Javelin in valoare de 100 de milioane de dolari. Rachetele sunt foarte eficiente la distrugerea tancurilor

externe

Statele Unite vor oferi in continuare asistenta militara Ucrainei. Secretarul de stat Antony Blinken a anuntat ca administratia condusa de Joe Biden va oferi 100 de milioane de dolari pentru asistenta in domeniul securitatii, inclusiv sisteme antiblindate.

NBC News a relatat ca fondurile ar urma sa fie folosite pentru rachete antitanc Javelin.

Anuntul vine in urma solicitarilor repetate ale presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a primi mai multe arme pentru a lupta impotriva fortelor rusesti.

Mai multe explozii s-au produs marti seara in oraselul Radehiv, situat la 70 de kilometri de Liov (Lvov), in vestul Ucrainei, a anuntat un oficial local, care a cerut populatiei sa se protejeze in adaposturi, transmite AFP.

„Explozii in regiunea Radehiv. Toata lumea este in siguranta”, a scris pe Telegram Maksim Kozitki, seful administratiei militare regionale.

„In acest moment nu avem informatii despre posibile victime”, a adaugat el.

Un reporter AFP a auzit sunand in Liov sirene antiaeriene.

Situate departe de front, Liov si vestul Ucrainei au fost rareori vizate de bombardamente de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, pe 24 februarie.

Pe 26 martie, Liov a suferit o serie de atacuri din partea fortelor ruse, dintre care doua au lovit un depozit de combustibil si au ranit cinci persoane, potrivit autoritatilor locale.

Liov a fost tinta unui prim atac pe 18 martie. Atacul a vizat o parcare de avioane de la o fabrica de reparatii din apropierea aeroportului din Liov fara a provoca victime, potrivit primarului.

Pe 13 martie, rachete de croaziera rusesti au vizat o baza militara importanta, situata la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Liov, atac in care si-au pierdut viata cel putin 35 de persoane si au fost ranite alte 134.

Situat in apropierea granitei cu Polonia, Liov a devenit un oras de refugiu pentru persoanele stramutate si, la inceputul razboiului, a gazduit mai multe ambasade occidentale transferate de la Kiev. Este, de asemenea, un loc de tranzit in drum spre Polonia sau alte tari UE pentru multi ucraineni care fug din zonele in care se dau lupte.

Mai mult despre: ,

Comentarii: