SUA: Trump condamnat la amenda de aproape un milion de dolari pentru un proces ‘inutil’ impotriva lui Hillary Clinton

externe

Donald Trump, misca-te Europa, ajutor, Ucraina, ipocrit, blocaj

Un judecator federal american l-a condamnat joi pe fostul presedinte Donald Trump si pe avocatul sau la o amenda de aproape 1 milion de dolari pentru ca au intentat un proces „inutil” impotriva lui Hillary Clinton, acuzand-o de tentativa de inselaciune la alegerile prezidentiale din 2016, informeaza vineri France Presse, citata de TVR.

Judecatorul John Middlebrooks a considerat ca miliardarul republican, care spera sa se intoarca la Casa Alba in 2024, a comis o „utilizare abuziva a instantelor”, intentand actiune in justitie „pentru a promova in mod necinstit un discurs politic”.

Cererea, pe care judecatorul Middlebrooks a respins-o anul trecut, sustinea ca Hillary Clinton si alte persoane au incercat sa convinga publicul ca Trump era in campanie in complicitate cu Rusia. Fostul presedinte cerea daune in valoare de 70 de milioane de dolari de la fosta sa contracandidata, pe care el a invins-o in cele din urma la alegerile prezidentiale din noiembrie 2016.

Aceasta actiune in justitie „nu ar fi trebuit niciodata intentata”, a afirmat magistratul in hotararea sa de 45 de pagini.

Caracterul „inadecvat ca recurs legal era evident inca de la inceput. Niciun avocat rezonabil nu ar fi depus-o. Destinata unui scop politic, niciunul dintre argumentele plangerii nu stabileste o cerere legala admisibila”, a mai scris judecatorul.

Hotararea ii condamna pe Trump si pe avocatul sau Alina Habba sa plateasca 937.989,39 de dolari pentru a acoperi cheltuielile de judecata ale partii adverse.

Donald Trump este un „pledant prolific si sofisticat care foloseste in mod repetat tribunalele pentru a se razbuna pe adversarii sai politici”, a scris de asemenea judecatorul Middlebrooks.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: