SUA: Un adolescent care si-a ucis patru colegi de clasa in 2021 a fost condamnat la inchisoare pe viata fara posibilitatea de eliberare conditionata

externe

Un adolescent care si-a impuscat mortal patru colegi de clasa in urma cu doi ani la un liceu din zona Detroit a fost condamnat, vineri, la inchisoare pe viata fara posibilitatea de eliberare conditionata, dupa ore de marturie ingrozitoare din partea membrilor familiei si prietenilor indurerati ai victimelor, potrivit Reuters.

Ethan Crumbley avea 15 ani cand a deschis focul la liceul Oxford, pe 30 noiembrie 2021, cu o arma semiautomata pe care tatal sau i-o cumparase drept cadou de Craciun cu cateva zile in urma. Alti sase elevi si un profesor au fost, de asemenea, raniti.

Parintii lui Crumbley au fost, de asemenea, acuzati de ucidere involuntara in legatura cu atacul armat, intr-unul dintre primele cazuri din SUA care incearca sa traga la raspundere parintii pentru faptele copilului lor.

Judecatorul a respins cererea avocatilor apararii privind posibilitatea eliberarii conditionate, numind masacrul un „adevarat act de terorism”. „Acest act a implicat o planificare ampla, o cercetare ampla si a executat toate lucrurile pe care le-a planificat”, a spus Rowe.

Crumbley s-a adresat pe scurt judecatorului, asumandu-si responsabilitatea pentru actiunile sale si promitand ca va munci pentru a deveni o persoana mai buna, indiferent de sentinta sa. „Tot ceea ce vreau este ca oamenii pe care i-am ranit sa aiba sentimentul ca justitia a facut dreptate”, a spus el.

Pe parcursul a mai bine de patru ore, rudele victimelor si supravietuitorii atacului au povestit luptele pe care le duc pentru a trece peste aceasta intamplare. Unii dintre elevi au spus ca au devenit necontrolat de anxiosi in spatii aglomerate sau inchise; altii au descris ca au dificultati in mentinerea prieteniilor sau ca nu pot participa la cursuri.

Steve St. Juliana, a carui fiica in varsta de 14 ani, Hana, a fost ucisa, a spus ca aceasta era o fata talentata, care vorbea japoneza, avea doar note mari si crea bijuterii. „Nu imi voi aminti niciodata cu drag de ceremoniile de absolvire a liceului si a facultatii”, a spus el in lacrimi. „Nu o voi duce la altar pentru ca ea sa-si inceapa calatoria spre propria familie. Mi s-a refuzat pentru totdeauna sansa de a o tine pe ea sau pe viitorii ei copii in brate.”

Kylie Ossege, o eleva care a fost impuscata in umar si a suferit o leziune a coloanei vertebrale, a spus ca s-a intins pe covorul imbibat de sange incercand sa o linisteasca pe Hana, care gemea langa ea, in timp ce asteptau cu disperare ajutor. „Cincisprezece minute de stat acolo absolut neajutorata – 15 minute de stat intinsa in propriul meu sange. Cincisprezece minute de auzit ultimele gemete ale Hanei St. Juliana in timp ce-i mangaiam parul”, a spus ea.

In timp ce martorii vorbeau, Crumbley statea nemiscat, in salopeta portocalie de inchisoare, cu capul plecat si fara sa priveasca pe nimeni, chiar si atunci cand unii vorbitori ii cereau sa se uite la ei.

Pe langa Hana, ceilalti studenti ucisi la Oxford High au fost Madisyn Baldwin, 17 ani; Tate Myre, 16 ani; si Justin Shilling, 17 ani.

Crumbley a pledat vinovat anul trecut pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv unul de terorism cauzator de moarte si patru capete de acuzare de crima de gradul intai.

In timpul unei audieri din august pentru a stabili daca ar trebui sa fie eligibil pentru eliberare conditionata, procurorii au prezentat dovezi care arata ca inainte de atac Crumbley a facut cateva declaratii ingrozitoare, inclusiv o inregistrare audio in care a spus ca se va „distra atat de mult” impuscandu-si colegii de clasa.

Procurorii i-au acuzat pe parintii sai, James si Jennifer Crumbley, de neglijenta grava pentru ca stiau ca fiul lor era prea mic si tulburat, dar i-au dat oricum o arma.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: