SUA: un barbat a fost arestat dupa ce a incercat sa deschida usa unui avion aflat in zbor si sa injunghie un insotitor de zbor cu o lingura rupta

externe

Un american in varsta de 33 de ani a starnit panica pe zborul Los Angeles-Boston, dupa ce ar fi incercat sa deschida usa aeronavei in timpul zborului si sa injunghie un insotitor de bord, au declarat oficialii americani, potrivit BBC.

Echipajul din cabina de pilotaj fost alertat ca o usa a fost dezarmata. Un insotitor de bord a fost rugat sa investigheze si a descoperit ca manerul fusese mutat din pozitia complet blocat si glisa de urgenta a fost dezarmata.

Unul dintre pasageri, Francisco Severo Torres, a fost vazut plimbandu-se langa usa aeronavei. Cand un insotitor de zbor l-a confruntat, Torres ar fi intrebat daca exista camere de luat vederi in zona usii.

Insotitorul de bord i-a spus capitanului ca pasagerul „reprezinta o amenintare pentru aeronava si ca trebuie sa aterizeze cat mai curand posibil”, conform documentelor rezumate de Departamentul de Justitie (DoJ).

La scurt timp, Torres l-a atacat pe unul dintre insotitorii de bord „cu o lingura de metal rupta, lovindu-l de trei ori in zona gatului”, se arata in documente.

Agresorul a fost imobilizat de ceilalti pasageri.

Potrivit CBS News, Torres le-a spus politistilor ca a crezut ca insotitorul de bord avea de gand sa-l omoare.

Avionul a ajuns in siguranta, iar United Airlines a multumit pentru „actiunea rapida” a echipajului si a pasagerilor.

Lui Torres i s-a interzis sa mai zboare pe United.

Potrivit Departamentului de Justitie, „interferenta si tentativa de interferenta cu membrii echipajului de zbor si cu insotitorii, cu o arma periculoasa, prevede o pedeapsa maxima cu inchisoarea pe viata, pana la cinci ani de eliberare supravegheata si o amenda de pana la 250.000 de dolari”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: