externe

SUA: Un copil de doi ani si-a ucis mama insarcinata in opt luni cu o arma semiautomata

Un copil in varsta de 2 ani din statul american Ohio si-a ucis mama, insarcinata in 8 luni, impuscand-o in spate cu o arma semiautomat, a anuntat politia locala, relateaza joi AFP, preluata de Agerpres.

Laura Ilg, in varsta de 31 de ani, a sunat la 911 in dupa-amiaza zilei de 16 iunie, si a spus ca a fost impuscata de fiul ei in locuinta sa din Norwalk, a declarat comisarul David Smith pentru mass-media locale.

„Ea a explicat ca era insarcinata in 33 de saptamani si ca fiul ei in varsta de 2 ani a impuscat-o accidental in spate cu o arma de foc”, a declarat el pentru postul de televiziune News 5 Cleveland, filiala a ABC.

In pofida interventiei rapide a medicilor, tanara femeie a murit la spital, iar copilul cu care era insarcinata nu a putut fi salvat, a precizat responsabilul din cadrul politiei.

Constienta la sosirea politiei, ea a explicat ca baietelul reusise sa intre in dormitorul ei si al sotului, de obicei incuiat si, in timp ce ea spala, a inceput sa se joace cu arma.

Politia a gasit un pistol de 9 mm pe noptiera si alte doua arme de foc incarcate.

Sotul victimei, care era absent in momentul tragediei, a declarat politiei ca armele ii apartineau, potrivit mass-media locale.

Aceasta tragedie este cea mai recenta dintr-o lunga serie din Statele Unite, o tara cu 400 de milioane de arme de foc la circa 330 de milioane de locuitori.

In martie, o fetita de 3 ani si-a ucis accidental sora de 4 ani cu un pistol semiautomat in apropiere de Houston (Texas), in pofida prezentei in casa a cinci adulti, inclusiv a parintilor.

Potrivit Pew Research Center, circa 40% dintre gospodariile americane detin arme de foc, iar in multe dintre acestea traiesc copii.

Mai putin de jumatate dintre aceste gospodarii isi pastreaza armele in conditii de siguranta, potrivit unui studiu al Johns Hopkins University.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

11 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

11 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

11 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

11 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

11 ore ago