externe

SUA: Un membru al Garzii Nationale Aeriene s-a oferit ca asasin platit pe un site de parodie. El a fost arestat

Garda Nationala Aeriana americana este lovita de un nou scandal. Un alt membru a fost arestat si acuzat joi ca a aplicat pentru un job de „asasin” pe un site de parodie, spun oficialii citati de NBC News.

Josiah Ernesto Garcia, in varsta de 21 de ani, din Tennessee, a dat peste site-ul www.rentahitman.com in timp ce cauta locuri de munca pentru mercenari pentru a-si intretine familia, potrivit unui comunicat al procuraturii din Middle Tennessee.

Site-ul web a fost creat in 2005 si pentru a face publicitate unui startup de securitate cibernetica, dar atunci cand a dat faliment, acesta a primit cereri pentru pentru servicii de asasini platiti, asa ca administratorul sau l-a convertit intr-un site de parodie cu marturii false de la oameni care pretindeau ca au folosit serviciile sale, se arata in plangerea penala.

Garcia a solicitat sa lucreze ca asasin in februarie, trimitand documente de identificare si un CV, precum si „indicand ca era un tragator cu experienta”, avand porecla „Reaper” si este „angajat in Garda Nationala Aeriana din iulie 2021”, potrivit procuraturii.

Garcia a continuat sa urmareasca site-ul web timp de aproximativ o luna, trimitand si mai multe informatii de identificare, inclusiv adresa sa de acasa si o fotografie, si in cele din urma a fost de acord sa ucida pe cineva pentru 5.000 de dolari intr-o conversatie cu un agent FBI sub acoperire.

„Miercuri, Garcia s-a intalnit cu agentul sub acoperire intr-un parc din Hendersonville, Tennessee, si i s-a oferit un dosar al unui individ fictiv, care includea fotografii si alte informatii despre persoana care urmeaza sa fie ucisa, precum si un avans de 2.500 de dolari”, a spus procuratura. „Dupa ce a fost de acord cu termenii contractului de crima, Garcia l-a intrebat pe agent daca trebuie sa furnizeze o fotografie a cadavrului. Garcia a fost apoi arestat de agentii FBI, care, intr-o perchezitie ulterioara a locuintei sale, a recuperat o pusca semiautomata”.

Garcia a fost acuzat de folosirea facilitatilor comerciale interstatale in comiterea de crima pe cont propriu. Daca va fi gasit vinovat, risca pana la 10 ani de inchisoare.

Investigatiile FBI continua.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

9 minute ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

24 de minute ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

38 de minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

53 de minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

9 ore ago