externe

SUA: Un parc national inchis dupa sosirea in weekend a 300 de migranti

Un parc national din Golful Mexic a fost inchis, luni, dupa ce aproximativ 300 de migranti au ajuns acolo in weekend, au declarat autoritatile locale citate de NBC News.

Parcul National Dry Tortugas, aflat la aproximativ 100 de km vest de Key West, a fost inchis temporar luni dimineata „in timp ce fortele de ordine si personalul medical evalueaza, asigura ingrijirea si coordoneaza transportul catre Key West” pentru migranti, a scris conducerea parcului intr-un tweet.

„Inchiderea, care se asteapta sa dureze cateva zile, este necesara pentru siguranta vizitatorilor si a personalului din cauza resurselor si spatiului necesar pentru a primi migranti”, se mai arata in declaratie. Cursele efectuate cu feribotul si cu hidroavionul au fost de asemenea suspendate temporar.

Potrivit lui Walter Slosar, de la Politiei de Frontiera din Miami, cel putin 88 dintre migrantii care ajunsesera erau din Cuba. Peste 220.000 de cubanezi au trecut granita dintre SUA si Mexic in ultimul an fiscal, multi fugind de inundatii si de lipsa de medicamente si energie, precum si de reprimarea protestelor antiguvernamentale.

De sambata pana duminica dupa-amiaza, au ajuns peste 160 de migranti.

„Ca si in alte parti din Florida Keys, parcul a inregistrat recent o crestere a numarului de migranti care vin cu barca din Cuba si ajung pe insulele Parcului National Dry Tortugas”, se mai spune in declaratie. „Echipele de interventie din parc le ofera hrana, apa si asistenta medicala de baza pana la sosirea Departamentului pentru Securitate Interna”.

Contraamirarul Brendan C. McPherson, directorul Fortei operationale de sud-est a Departamentului pentru Securitate Interna si comandantul Districtului al saptelea al Garzii de Coasta, a adaugat, intr-un tweet, ca migrantilor „li se vor furniza hrana, apa si primul ajutor inainte de a fi transferati agentilor federali din Keys pentru ca [Sectorul Miami al Politiei de Frontiera] sa le stabileasca statutul legal, daca vor ramane in SUA sau vor fi trimisi in tara lor de origine.”

Parcul, format din sapte insule mici, este accesibil doar cu barca sau cu avionul si este cunoscut pentru recifele de corali si pentru viata marina si a pasarilor, potrivit Serviciului Parcurilor Nationale. Acesta gazduieste fortul naval din secolul al XIX-lea si fosta inchisoare Fort Jefferson.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

5 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

4 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

6 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

6 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

7 ore ago