„Sub nicio forma”. Anuntul unui lider PSD privind soarta Gabrielei Firea in partid. CEX decide astazi

politica

Presedintele PSD Sector 1, primarul Daniel Tudorache, a declarat duminica, la un post de televiziune, ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu va fi „sub nicio forma” exclusa din partid si a adaugat ca ramane de vazut daca in sedinta de luni a CExN ii va fi retras sprijinul politic.

Intrebat ce efect ar avea daca Gabrielei Firea i se va retrage sprijinul politic, in sedinta CExN al PSD de luni, presedintele PSD Sector 1, Daniel Tudorache a raspuns duminica, la Digi 24: „Asteptam sa vina ziua de maine, ziua CEx, sa vedem daca va fi votata. Va dati seama, este o chestie inedita, un coleg de-al nostru, un primar, sa i se ridice sprijinul politic. Vom vedea, deci nu putem anticipa ce se intampla maine la CEx”.

Acesta a adaugat ca Firea nu va fi exclusa si ca retragerea sprijinului politic ar insemna pierderea sefiei interimare a PSD Bucuresti.

„Nu ar mai fi presedinte la organizatia de Bucurest si atat. Ar fi asociata in continuare (cu PSD – n.r.) pentru ca nu va fi exclusa din partid, sub nicio forma”, a mentionat Tudorache, citat de Mediafax.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminica seara, la un post de televiziune, ca nu stie daca va fi sanctionata in sedinta CExN al PSD de luni, dar ca o eventuala pierdere a functiilor in partid nu o va afecta politic, ci doar uman.

„Daca mi se vor lua functiile politice nu voi fi cu nimic afectata. Prezenta mea in BPN si CEx nu au adus nimic bun bucurestenilor. Tot ce am facut si nu am facut in doi ani ca primar general, sunt primul critic al meu, nu spun ca am facut de nota 10, dar tot ce s-a facut a fost prin munca echipei mele, cu niciun alt sprijin, din pacate. La ce rost sa ai aceste functii politice, doar ca sa te impaunezi cu ele? (…) Nu spun ca nu ma afecteaza la nivel uman, va dati seama ca sunt totusi colegii mei, sunt de aproape 7 ani in PSD, mult, putin, este totusi o perioada”, a declarat Gabriela Firea, duminica seara, la Digi 24.

Ea a adaugat ca nu vrea sa fie exclusa din partid.

Firea este vicepresedinte national PSD, lider interimar al organizatiei de Bucuresti si presedintele filialei judetene din Ilfov.

Comitetul Executiv National al PSD se reuneste luni, la Parlament, de la ora 11.00.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: