Subterfugiile lui Tariceanu n-au avut succes. Incepe judecata, seful Senatului risca pana la trei ani de inchisoare

politica

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, luni, cererile si exceptiile formulate de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si a decis ca judecarea dosarului in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului poate incepe la instanta suprema, decizia nefiind definitiva, anunta News.ro.

Judecatorii au stabilit ca sunt nefondate cererile si exceptiile formulate de Calin Popescu Tariceanu si au constatat legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov, care au trimis instantei rechizitoriul in 6 iulie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca fost legal sesizata si este competenta sa judece dosarul, dispunand inceperea judecatii in cauza in care Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Decizia poate fi contestata de Calin Popescu Tariceanu si de procurorii DNA Brasov, in termen de trei zile de la comunicare.

POtrvit legii, Tariceanu risca sa ajunga la inchisoare. „Fapta martorului care, intr-o cauza penala, civila sau in orice alta procedura in care se asculta martori, face afirmatii mincinoase ori nu spune tot ce stie in legatura cu faptele sau imprejurarile esentiale cu privire la care este intrebat se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”, se afirma in lege.

In acelasi dosar, instanta a admis exceptia formulata de Marius Dorin Marian, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa, si a dispus declinarea competentei catre judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Brasov. Judecatorii inastantei supreme au stabilit ca la aceasta instanta sa fie trimise dosarul procurorilor DNA Brasov, respectiv patru volume de urmarire penala, cererile si exceptiile formulate de Marius Dorin Marian si raspunsul anchetatorilor referitor la cererile si exceptiile formulate de inculpat. In cazul lui Marius Dorin Marian, decizia este fara cale de apel.

Pe 6 iulie, procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pentru infractiunile de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in legatura cu declaratiile date ca martor in dosarul retrocedarii unei suprafete din Padurea Snagov si a fermei Baneasa, in care sunt judecati printul Paul, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: