Succes al Egiptului, Jihadul Islamic confirma incheierea unui armistitiu cu Israelul. Tel Aviv ar urma sa elibereze doi detinuti

externe

Gruparea radicala Jihadul islamic palestinian a confirmat duminica incheierea unui armistitiu cu Israelul cu medierea Egiptului, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Cu putin timp in urma s-a gasit o formula pentru anuntul egiptean privind un acord de incetare a focului, care se refera mai ales la angajamentul Egiptului de a lucra in favoarea eliberarii a doi detinuti”, a precizat intr-un comunicat Mohammed Al-Hindi, liderul aripii politice a miscarii.

Cei doi sunt Bassem Saadi si Khaled Awawdeh, arestarea primului, lunea trecuta, in Cisiordania fiind la originea actualei escaladari a violentelor.

Mai devreme duminica surse de securitate egiptene citate de Reuters si AFP au indicat ca Israelul a acceptat un armistitiu propus de Egipt in Fasia Gaza, pe fondul noii escaladari armate cu gruparea Jihadul Islamic

De la inceputul operatiunii, vineri, Israelul a asigurat ca vizeaza strict pozitii ale Jihadului Islamic, raportand eliminarea mai multor combatanti ai acestei grupari. Jihadul islamic a replicat cu tiruri de rachete.

Incepand de vineri, 43 de palestinieni au murit in raiduri israeliene, inclusiv 15 copii, conform celui mai recent comunicat al Ministerului sanatatii din Gaza citat duminica de AFP.

Comentarii: