externe

„Succes” al Moscovei. A distrus o toaleta de pe plaja din Odesa cu o racheta de 2 milioane de dolari

Consiliul Local din Odesa si administratia militara a regiunii au ironizat vineri noul atac cu rachete al Rusiei. Rusia a reusit sa distruga o toaleta de plaja folosind pentru acest atac o racheta in valoare de 2 milioane de euro.

„Un alt atac cu rachete cu ajutorul aviatiei a fost efectuat in regiunea Odessa. Toaleta de pe plaja a fost distrusa”, a anuntat sarcastic Comandamentul operational „Sud”.”

„Preliminar, in afara de constiinta pierduta iremediabil si reputatia agresorului, nu exista alte pierderi”, a completat comandamentul operational.

Racheta utilizata de Rusia pentru a distruge toaleta este evaluata la 2 milioane de dolari. Rusia s-a laudat deseori in ultima perioada ca a utilizat rachete „inteligente” Kalibr in atacurile asupra Odesei.

Tarile membre ale G7 (principalele sapte state industrializate din lume) au promis vineri ca vor mobiliza 19,8 miliarde de dolari (18,7 miliarde de euro) pentru a sustine bugetul Ucrainei, tara confruntata din 24 februarie cu o invazie din partea fortelor ruse, transmite AFP.

Decizia a fost anuntata de ministrul de finante german Christian Lindner, dupa o reuniune cu omologii sai din SUA, Japonia, Regatul Unit, Franta, Italia si Canada.

”In 2022, mobilizam 19,8 miliarde de dolari ajutor bugetar, dintre care 9,5 miliarde de dolari angajamente recente pentru a ajuta Ucraina sa faca fata deficitului financiar si sa continue sa acorde servicii de baza poporului ucrainean”, indica o declaratie comuna a ministrilor finantelor din G7.

Presedintia G7 este asigurata in prezent de Germania.

Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Prima vizita in strainatate a lui Putin de la invadarea Ucrainei. Merge la dictatorii din Turkmenistan si Tadjikistan

Presedintele rus Vladimir Putin se va deplasa in cursul saptamanii viitoare in Tadjikistan si in…

3 ore ago

Casa Alba anunta 14 milioane de dolari pentru Romania pentru primul reactor modular mic

Guvernul SUA impreuna cu firma americana NuScale Power LLC (Tigard, Oregon) vor oferi 14 milioane…

2 ore ago

Johnson anunta ca vine o „rasturnare a cursului razboiului din Ucraina”. L-a convins pe Macron sa nu mai negocieze nimic cu Putin

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat duminica pe presedintele francez Emmanuel Mmacron impotriva tentatiei unei…

7 ore ago

Biden, mesaj dur catre Moscova, o acuza de „barbarie” dupa atacurile asupra Kievului. Moscova se lauda iar ca a folosit „arme de inalta precizie”

Presedintele american Joe Biden a considerat duminica, in Germania, ca noile bombardamente asupra unui cartier…

7 ore ago

BREAKING Un nou val de atacuri cu rachete asupra Kievului, al doilea in ziua de duminica. Rachetele au fost lansate din Belarus

Rusia a lansat, duminica, la orele pranzului, un nou atac cu rachete asupra capitalei Ucrainei,…

11 ore ago

Serghei Soigu a vizitat pe ascuns frontul din Ucraina. S-a miscat in mare viteza pentru a nu fi depistat de dronele Ucrainei

Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a vizitat trupele ruse care lupta in Ucraina, informeaza…

10 ore ago