Succes al Recorder. „Animalul politic” de la Ape a fost trimis in judecata de DNA pentru infractiunile de abuz in serviciu si influentarea declaratiilor

politica

Petru Avram, fost director al Administratiei Bazinale de Apa „Prut-Barlad”, trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si influentarea declaratiilor.

Potrivit unui comunicat al DNA, dosarul a fost instrumentat de procurorii Sectiei de combatere a coruptiei.

„In perioada mai-iunie 2020, inculpatul Avram Petru, in calitatea mentionata mai sus, ar fi dispus in mod nelegal ca utilaje si muncitori din subordine sa efectueze gratis lucrari pentru deznisiparea a cinci puturi situate pe terenul ce apartinea unei societati comerciale. Prin aceste demersuri, patrimoniul institutiei publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentand contravaloarea combustibilului si a cheltuielilor cu forta de munca”, se arata in comunicat.

DNA mentioneaza ca, in contextul aparitiei in spatiul public a unei anchete jurnalistice (Recorder – n.red.) care viza aceste fapte, Petru Avram ar fi incercat, in datele de 10 si 17 februarie 2020, sa-i determine prin constrangere morala pe subordonati sa declare ca lucrarile respective ar fi fost facute in afara orelor de program.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunal Iasi, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse de procurori.

Petru Avram a mai fost trimis in judecata de procurorii DNA in iulie 2021, alaturi de primarul comunei Vatra Moldovitei din judetul Suceava, Virgil Saghin, intr-un dosar privind angajarea fictiva a doua persoane.

Citeste si: DNA a destructurat reteaua clientelara de la Apele Romane. Seful ABA „Prut-Barlad”, pus sub acuzare, alte cinci persoane sunt cercetate penal

Mai mult despre:

Comentarii: