Categories: life

Barbatii cu chelie sunt mai inteligenti si au mai mult succes. Concluziile unui studiu al Universitatii Pennsylvania

Daca un lucru in aceasta viata este adevarat, acela este ca, in lumea oamenilor de succes, exista o multime de barbati cu chelie si rasi in cap.

Mai mult, potrivit cercetarilor, nu este o coincidenta. Barbatii rasi in cap sunt perceputi ca fiind mai masculini, impunatori si, in anumite cazuri, ca fiind mult mai buni lideri decat cei cu parul lung, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Pennsylvania, citat de The Independent.

Lectorul universitar Albert Mannes, cel care a coordonat studiul, a recrutat 59 de subiecti carora le-a aratat, in cadrul a trei experimente diferite, poze cu acelasi barbat in doua versiuni: una in care avea par in cap si una in care era ras.

Cercetatorii au descoperit ca, in versiunea fara par, barbatii au fost perceputi de participanti ca fiind mai dominanti, mai masculini si mai increzatori, mai inalti si mai puternici decat erau de fapt.

Exista insa si un dar. Acelasi studiu a aratat ca barbatii cu parul rar sunt considerati cel mai putin atragatori si cel mai putin influenti. De asemenea, barbatii care prezinta semnele clasice ale calvitiei sunt vazuti ca fiind mai batrani si mai putin atragatori.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Indemn socant al lui Lukasenko catre sportivii care vor participa la Olimpiada de la Paris: „Spargeti-le fata, aratati-le ca sunteti adevarati belarusi”

In timpul unei conversatii cu jurnalistii desfasurata ieri, cu prilejul sarbatoririi zilei de 1 Mai,…

11 minute ago

Doi barbati din Iasi au primit o noua sansa la viata, gratie rinichilor prelevati pentru transplant de la Sofia si transportati cu un avion SMURD

Avionul SMURD Bombardier Learjet 75 nr. 1123 a incheiat, miercuri seara, o misiune care a…

26 de minute ago

Un sofer iresponsabil a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita si a ramas blocat in mijlocul acestuia, fiind salvat de pompieri

Situatie uluitoare in Bistrita-Nasaud. Un sofer a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita, dar…

41 de minute ago

Statele Unite au acuzat Rusia ca ar fi folosit agenti chimici interzisi in razboiul din Ucraina

Statele Unite acuza Rusia ca a folosit un agent chimic, cloropicrina, impotriva fortelor ucrainene, incalcand…

55 de minute ago

Idei de afaceri: un tanar din Bucuresti, retinut de politisti dupa ce a vandut cu 6.000 de lei doua autorizatii false de securitate la incendiu

Un tanar care pretindea ca este angajat ISU si vindea autorizatii false de securitate la…

O oră ago

Premierul indian Narendra Modi, criticat ca retorica sa antimusulmana ar putea provoca un razboi civil pustiitor intre hindusi si islamisti

Premierul indian Narendra Modi a fost criticat recent pentru ca a invocat o retorica antimusulmana…

O oră ago