Succes deplin al misiunii spatiale lansate de Elon Musk. Capsula SpaceX Crew Dragon s-a cuplat la Statia Spatiala Internationala (ISS)

externe

Capsula SpaceX Crew Dragon, avand la bord doi astronauti NASA, s-a cuplat cu succes duminica la Statia Spatiala Internationala (ISS), informeaza agentiile de presa, citate de Agerpres.

SpaceX, compania spatiala privata a miliardarului Elon Musk, ii lansase pe cei doi pe orbita, sambata, din Florida, intr-o misiune ce marcheaza primul zbor spatial al unor astronauti americani de pe pamant american in aproape 10 ani.

O racheta Falcon 9, apartinand companiei SpaceX, s-a ridicat de la Centrul Spatial Kennedy la ora 19:22 GMT, transportandu-i pe orbita pe Doug Hurley si Bob Behnken in capsula Crew Dragon.

Capsula s-a separat de cea de-a doua treapta a rachetei Falcon 9 la cateva minute dupa lansare si a intrat pe orbita.

Prima tentativa de lansare a fost anulata, miercuri, cu mai putin de 17 minute inainte de aprinderea motoarelor. Sambata, cateva reprize de ploaie au amenintat din nou lansarea, dar vremea s-a imbunatatit la timp.

Astronautii Doug Hurley, 53 de ani, si Bob Behnken, 49 de ani, sunt angajati ai NASA sub contract pentru a zbura pentru SpaceX. Ei urmeaza sa ramana la bordul ISS timp de cateva saptamani.

Mai mult despre:

Comentarii: