Succes DNA: Clanul pesedist Cosma, tata si fiu plus complicii, condamnari GRELE la inchisoare cu executare. Mafia din Prahova este spulberata

politica

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat, marti, de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la opt ani de inchisoare cu executare. In acelasi dosar, deputatul Vlad Cosma a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, iar omul de afaceri Razvan Alexe a primit o condamnare de 2,6 ani.

Si omul de afaceri Razvan Alexe a primit o condamnare de 2,6 ani. Acuzatiile au legatura cu atribuirea unor contracte.

Mai exact, DNA sustine ca “inculpatul Cosma Vlad Alexandru” ar fi primit in perioada 2012-2013 de la reprezentantii unor firme, denuntatori in cauza, peste 4.400.000 de lei. In schimbul banilor, ar fi intervenit la CJ Prahova, respectiv la presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma (tatal lui Vlad Cosma) astfel incat firmele sa obtina contracte cu CJ Prahova.

Alaturi de acestia a fost condamnat la sase ani de inchisoare si Daniel Alixandrescu, fost director executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul Consiliului Judetean Prahova.

„Contopeste pedepsele aplicate inculpatului Alexe Razvan in pedeapsa cea mai grea aceea de 2 ani si 6 luni inchisoare. (..) Condamna pe inculpatul Cosma Vlad Alexandru la pedeapsa de 5 ani inchisoare. (…) Contopeste pedepsele aplicate inculpatului Cosma Mircea in pedeapsa cea mai grea respectiv pedeapsa principala de 8 ani inchisoare (..)Contopeste pedepsele aplicate inculpatului Alixandrescu Daniel Adrian in pedeapsa cea mai grea respectiv pedeapsa principala de 6 ani inchisoare. (..) Dispune confiscarea de la inculpatul Alexe Razvan a sumei de 1.260.042,85 lei. Dispune confiscarea de la inculpatul Cosma Vlad Alexandru a sumei de 1.260.042,85 lei. Dispune confiscarea de la inculpatul Cosma Mircea a sumei de 1.890.064,27 lei. Dispune confiscarea de la inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian a sumei de 130.000 lei. Dispune confiscarea de la fiecare din inculpatii Cosma Mircea si Alixandrescu Daniel Adrian a sumei de cate 1.816.821,49 lei”, se arata in decizia instantei supreme.

Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) nu este definitiva.

Cei patru au fost trimisi in judecata de DNA in luna aprilie a anului 2014. Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenta, Razvan Alexe este cercetat pentru trafic de influenta si dare de mita iar Mircea Cosma si Daniel Alixandrescu sunt judecati pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: