„Succes total”. Coreea de Nord a detonat o bomba H, mult mai puternica decat bomba atomica

externe

Seismul artificial’ survenit in Coreea de Nord ca urmare a testului nuclear efectuat duminica de regimul de la Phenian a fost de 5 pana la 6 ori mai puternic decat cel provocat de al cincilea test nord-coreean de acest fel, realizat in septembrie 2016, a anuntat Agentia de meteorologie din Coreea de Sud, citata de Yonhap si AFP.

Bomba cu hidrogen, sau bomba H, este mult mai puternica decat bomba atomica, sau bomba A.

La postul public de televiziune de la Phenian s-a afirmat ca testul a fost un ‘succes total’.

Bomba cu hidrogen, sau bomba H, poate fi montata pe noul tip de racheta balistica intercontinentala de care dispune regimul nord-coreean. Este mult mai puternica decat bomba atomica, sau bomba A.

Anterior, Yonhap relatase ca puterea exploziei produse de testul efectuat duminica de Phenian a fost de 9,8 ori mai mare decat cea de la testul precedent.

Seismologii au masurat o magnitudine de 6,3 in apropiere de Punggye-ri, principalul loc de efectuare a testelor nucleare nord-coreene.

Coreea de Nord a realizat primul sau test nuclear in 2006. Al cincilea test nuclear nord-coreean, efectuat in septembrie anul trecut, a provocat un seism cu magnitudine 5,3 si a degajat o energie de 10 kilotone. Spre comparatie, bomba atomica care a distrus orasul Hiroshima a degajat o energie de 15 kilotone.

Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc in 2006, 2009, 2013 si in ianuarie si septembrie 2016.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: