„Succesul” economic al Regimului Dragnea, bazat pe date falsificate: „Voi informa Eurostat despre masluirea indicatorilor economici”

politica

Senatorul PNL Florin Citu il acuza pe Darius Valcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dancila, ca le cere angajatilor din Ministerul de Finante sa falsifice datele despre executia bugetului, in asa fel incat executia finala sa arate asa cum a anuntat el, sub 3 la suta. Senatorul ii cere ministrului Teodorovici sa permita unor experti din opozitie sa verifice corectitudinea executiei bugetare si avertizeaza ca va sesiza EUROSTAT ‘n legatura cu manipularea indicatorilor economici.

„Darius Valcov confirma criza! Cifrele prezentate de Darius Valcov sunt masluite. Datele OFICIALE despre executia bugetului in 2018 apar dupa 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situatia EXACTA si FINALA a executiei bugetare. Aseara tarziu am fost sunat din Ministerul Fianantelor Publice si mi s-a spus ca aceste cifre nu sunt reale”, a scris Citu marti pe pagina sa de Facebook.

El spune ca Valcov le-ar cere angajatilor de la Finante sa „masluiasca” datele in asa fel inca executia finala sa arate asa cum a anuntat el, sub 3 la suta.

Senatorul PNL face apel la institutiile statului cu competente in domeniu sa intervina in acest caz si ii cere ministrului Teodorovici sa permita unor specialisti din opozitie sa verifice corectitudinea executiei bugetare. El avertizeaza ca va informa EUROSTAT de manipularea indicatorilor economici.

„In cazul in care nu vom reusi, vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se intampla in gradina celui care pentru 6 luni de zile va prezida sedintele ECOFIN”, mai spune Citu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: