Succesul este disponibil tuturor dar nu pe gratis

money

Succesul este rezultatul eforturilor si perseverentei. Nu il poti pacali si nici mitui; plateste pretul si este al tau, ne spune Orison Swett Marden, avocat si scriitor american fondator al revistei SUCCES.

Sfaturile specialistilor in realizare personala subliniaza cateva tips&tricks pentru a bifa o viata asa cum o visam:

  • Fii proactiv! Efortul constant face sa nu mai fie vorba despre daca iti vei indeplini obiectivele ci despre cand.
  • Poarta o atitudine dinamica si optimista!
  • Fii entuziast si pune pasiune!
  • Fii intotdeauna pregatit! Pregatirea se desfasoara inainte de aparitia acelei oportunitati unice, menite sa te puna in valoare.
  • Fii perseverent si arata viziune pe termen lung! Cei care au realizari extraordinare au depasit ani de frustrari.
  • Stabileste obiective clare!
  • Fii flexibil! Schimba ce nu functioneaza!
  • Asuma-ti riscuri! Daca nu apare o oportunitate nu-i nimic, creaz-o tu!
  • Pastreaza-ti simtul umorului! Ce se intampla daca iti iei viata in propriile maini? O nenorocire: nu mai ai pe cine da vina.

Pretul succesului se traduce printr-un calcul, subiectiv, de randament intre costul inactiunii raportat la beneficiul anticipat in urma realizarii actiunii.

Atitudinea fata de provocare, ca ingredient ce precede succesul, este vazuta diferit de femei si barbati. Stereotipul comun este ca femeile sunt mai temperate referitor la riscuri decat barbatii. Weber, Blais si Betz (2002), in Journal of Behavioral Decision Making, au analizat disponibilitatea pentru asumari cu grad scazut de predictibilitate dintre femei si barbati in cinci domenii diferite: financiar, sanatate/securitate, recreativ, etic si social. Cei 41 de participantii voluntari aveau varste cuprinse intre 18 si 30 de ani si erau intr-un raport echilibrat din punct de vedere al genului.

Ipotezele operationalizate sustineau o tendinta mai mare a barbatilor de a se implica in activitati periculoase in cadrul domeniilor specificate, spre deosebire de femei. In patru din cele cinci domenii analizate ipotezele s-au confirmat, doar in domeniul social nu apar diferente constante in functie de gen. O alta constatare este si ca daca le place o activitate, oamenii tind sa considere ricurile mici si beneficiile mari. Daca nu le place activitatea, tind sa judece in sens opus – risc ridicat si beneficiu mic, conform Slovic et al in Risk as analysis and risk as feelings.

Pentru idealul la care aspirau cunoastem pretul platit de vedete consacrate:

Michael Jackson s-a supus la numeroase operatii estetice costisitoare si tratamente dureroase pentru a-si modifica fizionomia si culoarea pielii. Desi controversate, interventiile au mentinut constant atentia asupra starului, completandu-i astfel valoarea artistica.

Holton Buggs vorbind despre provocarile pe care le-a acceptat pentru a se bucura deplin de ECHILIBRU in viata lui recunoaste ca si-a sacrificat pentru un timp familia.

“I-am spus sotiei mele si fiului meu: nu voi fi sotul perfect sau tatal perfect pentru urmatoarele 6 luni, pentru ca s-ar putea sa nu fiu mereu prezent. Poate nu voi fi prezent la fiecare meci de fotbal, dar voi folosi fiecare ora din zi pentru a crea un viitor pentru noi. Dupa, i-am intrebat: ce vreti sa aveti in schimb la acest sacrificiu? Apoi, l-am facut, iar acum calatorim impreuna, mergem impreuna in locuri exotice si facem toate acele lucruri pe care o familie vrea sa le faca, fara nicio limita. ACUM POT SA IMI PERMIT ECHILIBRUL! ”

A platit pretul pe succes si neconventionalul Brian Zembic care, in sustinerea ideii sale ca nu este deloc nebuneasca solutia de a avea implanturi pentru a atrage, a pus un pariu pe 100 000 USD ca ar accepta o pereche de sani pe care sa ii poarte timp de un an. Prietenul sau cu care a facut pariul a fost nevoit sa-i achite banii.

Doua actrite romance, pentru succes in cetatea filmului si-au schimbat numele Catrinel Menghia a devenit Catrinel Marlon iar Monica Barladeanu a devenit Monica Dean. Odata cu numele artistelor li s-a schimbat si sansa avand mai multe oportunitati de a obtine roluri in filme, asa cum ele declara.

Nu doar prin realizarea profesionala se poate masura succesul in viata!

Implinirea sentimentala se dovedeste, de asemenea, prilej de provocari si asumari vitale.

Brigitte Macron, sotia mai in varsta a premierului Frantei, o confirma. Dreptul la fericire este castigat cu aceleasi arme si se pastreaza gandind intelept, cu autodisciplina, dincolo de opiniile, parerile ori criticile altora.
Asa cum spune William James cea mai importanta descoperire a generatiei noastre este aceea ca oamenii isi pot schimba vietile schimbandu-si gandirea.

Comentarii: