Suceava: O companie italiana din domeniul ingineriei aerospatiale vrea sa deschida un centru de cercetare si dezvoltare si vrea sa angajeze studenti de la Universitatea Stefan cel Mare

news

Compania Elital Space and Defence din Italia a anuntat ca, in 2023 intentioneaza sa deschida la Suceava un centru de cercetare si dezvoltare. In acest context reprezentantii companiei au prezentat studentilor de la Universitatea ”Stefan cel Mare” Suceava (USV) oferta de angajare sau internship.

Totodata, compania italiana este interesata si de colaborarea cu cercetatorii din universitate in cadrul unor proiecte de cercetare din domeniul ingineriei aerospatiale.

Intr-un comunicat al institutiei academice sucevene transmis, luni, Agerpres, se precizeaza ca Facultatea de Inginerie Mecanica, Autovehicule si Robotica (FIMAR) si Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor (FIESC) din cadrul USV au gazduit, pe 15 decembrie, o prezentare realizata de compania Elital Space and Defence.

La eveniment au participat cadre didactice si studenti de la programele de studiu Inginerie mecanica, Autovehicule rutiere, Tehnologia constructiilor de masini, Mecatronica/Robotica, Electronica aplicata, Retele si software de telecomunicatii, Echipamente si sisteme de comanda si control pentru autovehicule. Ulterior, reprezentantii firmei au vizitat baza materiala didactica si de cercetare a facultatilor si si-au exprimat interesul pentru demararea unor proiecte viitoare impreuna cu universitatea suceveana.

Fondata in anul 1986, in Italia, compania si-a extins rapid capacitatile de proiectare si fabricare de echipamente aerospatiale si componente de zbor.

„Pe parcursul vizitei am apreciat gradul de dotare a facultatilor din cadrul universitatii, atitudinea cooperanta cu care am fost primiti de catre cadrele didactice, dar si interesul sporit cu care studentii prezenti au urmarit prezentarile facute. La final, multumim pentru aceasta oportunitate de colaborare si ne declaram incantati de actiunea gazduita de Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava”, au declarat reprezentantii Elital Space and Defence, citati in comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: