Suceava: O noua urmarire dupa ce o minora a ignorat semnalul politiei rutiere si a fost oprita dupa aproape 2 kilometri. Nu avea permis

news

Sambata seara a avut loc o ampla actiune a politiei rutiere in toata tara. In filtrul Politiei Suceava a picat o tanara de 17 ani si 11 luni, din orasul Casvana, care conducea un autoturism in satul Slobozia Sucevei, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava.

Minora nu a oprit la semnalele politistului rutier si a continuat drumul stiind ca nu poseda permis de conducere.

Politia a plecat in tromba dupa ea si a reusit sa o blocheze dupa un kilometru si jumatate. Intr-un ultim efort, fata a parasit autoturismul in graba si s-a urcat in locul din dreapta in timp ce tanarul care o insotea si care ii incredintase masina a trecut la volan.
Pana la urma minora a recunoscut ca ea era la volan cand politistul a facut semnul regulamentar de oprire. In urma testarii cu aparatul etilotest rezultatul a fost 0,00.

“Procedandu-se la verificarea conducatoarei auto in cauza in bazele de date, s-a constatat ca aceasta nu figureaza cu permis de conducere auto”, se arata in comunicatul politiei.

“In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de ‘Conducerea unui vehicul fara permis de conducere’ fapta prev. si ped. de art. 335 alin. 1, cu aplicarea art. 113 alin.3 din Codul Penal si ‘Incredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea obtinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca nu poseda permis de conducere auto’, fapta prev. de art. 335 alin. 3 din Codul Penal.

Cercetarile sunt continuate de lucratorii Postului de Politie Granicesti, cauza urmand a fi solutionata procedural prin Parchetul de pe langa Judecatoria Radauti.”, se mai arata in comunicatul IJP Suceava.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: