Suedia a castigat Eurovision 2015. Pe ce loc s-a clasat Voltaj

news

Suedia a castigat concursul Eurovision 2015, care a avut loc sambata seara la Viena. Mans Zelmerlow a obtinut primul loc cu piesa „Heroes”. 

Pe locul al doilea s-a clasat Rusia iar pe al treilea, Italia. Romania, reprezentata de Voltaj, cu piesa „De la capat”, s-a clasat pe locul al 15-lea.

In total, 20 de tari au intrat in finala Eurovision in urma a doua semifinale, in care au fost selectati cate 10 finalisti. Acestora li s-au alaturat sapte concurenti ai tarilor calificate automat in finala — Australia (invitata editiei jubiliare, a 60-a), Austria — tara gazda si tarile din „Marele 5” — marile finantatoare Eurovision — Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Germania.

Castigatorul Eurovision a fost ales in urma votului juriilor de specialitate din tarile participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului si votul publicului au avut ponderi egale.

Finala Eurovision a avut loc in noaptea de sambata spre duminica, la Wiener Stadthalle, Viena, in capitala Austriei.

Eurovision a stabilit un record mondial Guinness, fiind desemnata cea mai longeviva competitie muzicala anuala de televiziune din lume, potrivit unui anunt facut in direct in timpul finalei de sambata seara a concursului muzical ajuns la cea de-a 60-a editie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: