externe

Suedia anunta ca va trimite Ucrainei un pachet militar record, in valoare de 7 miliarde de dolari

Suedia a promis ca va oferi Ucrainei un sprijin militar in valoare de 75 de miliarde de coroane suedeze (7 miliarde de dolari) in urmatorii trei ani si ca va continua sa isi refaca stocul de armament din tara, pe fondul tensiunilor geopolitice sporite.

„Lupta Ucrainei impotriva razboiului de agresiune al Rusiei continua, iar Suedia va sprijini lupta Ucrainei atat timp cat va fi nevoie”, a declarat ministerul de finante al tarii intr-un comunicat citat de Bloomberg.

De la invazia Rusiei in Ucraina, in urma cu putin peste doi ani, Suedia a contribuit cu 37 de miliarde de coroane suedeze in pachete de sprijin, in principal militar, pentru Ucraina, iar pachetul anuntat miercuri va duce la furnizarea a inca 25 de miliarde de coroane suedeze in fiecare an intre 2024 si 2026.

Aceasta va include donatii de echipamente de aparare, contributii financiare si sprijin financiar pentru achizitionarea de echipamente de aparare.

Ministerul a declarat ca, odata cu invazia Rusiei in Ucraina, situatia de securitate a Europei este cea mai grava de la cel de-al doilea razboi mondial incoace. „Acest lucru inseamna ca reinarmarea acasa trebuie sa continue in acelasi timp cu continuarea sprijinului pentru Ucraina”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

BEC a respins anularea alegerilor pentru primaria din Costinesti. Candidatul PNL castiga in fata celui PSD, cu un vot diferenta

Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de anulare a alegerilor in Circumscriptia Electorala nr.…

O oră ago

Sase pelerini au murit din cauza caldurii, in pelerinajul spre Mecca. Temperaturile se apropie de 50 de grade Celsius in Arabia Saudita

Sase oameni au murit din cauza caldurii in timpul pelerinajului Hajj spre Mecca. Oficialii sauditi…

2 ore ago

Apple si Meta, in fata unor acuzatii antitrust din partea UE. Sunt vizate taxele de abonament si limitarile privind navigarea intre browsere

Apple si Meta Platforms se vor confrunta probabil cu acuzatii pentru ca nu au respectat…

2 ore ago

Luminita Odobescu, la Summitul de Pace pentru Ucraina, din Elvetia: „Trebuie sa judecam Rusia nu dupa vorbele sale, ci dupa actiunile sale”

Ministrul de Externe al Romaniei, Luminita Odobescu, a afirmat, la Summitul Global pentru Pace dedicat…

3 ore ago