externe

Suedia, tot mai periculoasa. Record de persoane impuscate mortal in acest an: „Iceberg al violentei si al crimei organizate”

Saizeci de persoane au fost impuscate mortal in Suedia in acest an, un record in epoca moderna, a anuntat luni guvernul.

Suedia a fost lovita de o epidemie de impuscaturi in ultimii ani, pe care politia si autoritatile o pun pe seama bandelor criminale care opereaza in orase precum capitala Stockholm.

„Violenta mortala cu arme de foc a crescut si, din pacate, a atins un nou record sangeros in acest an”, a declarat presei ministrul justitiei, Gunnar Strommer, citat de US News.

Strommer a precizat ca Suedia a inregistrat 60 de morti prin impuscare in acest an, fata de patru in Norvegia, patru in Danemarca si doi in Finlanda. Decesele sunt varful unui iceberg al violentei si al crimei organizate care au prins radacini adanci in anumite parti ale societatii, a spus Strommer.

Anul trecut, 45 de persoane au fost impuscate mortal in Suedia. In 2012, numarul total a fost de 17, potrivit Consiliului National Suedez pentru Prevenirea Criminalitatii.

Strommer a declarat ca guvernul va infiinta acum un consiliu special in cadrul Ministerului Justitiei pentru a coordona lupta impotriva infractiunilor comise de bande.

„Nicio societate decenta nu poate accepta ca cineva sa fie impuscat mortal o data pe saptamana… in plina strada”, a declarat Strommer.

Suedia a trecut de la una dintre cele mai scazute incidente ale violentei comise de bande la una dintre cele mai ridicate in ultimii 20 de ani, potrivit Consiliului National Suedez pentru Prevenirea Criminalitatii.

Guvernul precedent, condus de social-democrati, a intarit o forta de politie ce avea resurse insuficiente si a introdus pedepse mai dure pentru infractiunile comise cu arme de foc, printre alte masuri de combatere a infractiunilor comise de bande.

Insa esecul sau de a inversa tendinta a fost unul dintre motivele principale pentru care a pierdut alegerile din septembrie in fata unei coalitii de dreapta care a promis masuri si mai dure.

Actualul guvern a declarat ca doreste sa instituie zone de oprire si perchezitie, sa dubleze pedepsele pentru infractiunile comise de bande si sa extinda capacitatea autoritatilor de a asculta infractorii in cadrul a ceea ce premierul Ulf Kristersson a declarat ca este cel mai mare efort de combatere a crimei organizate din istoria moderna a Suediei.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

6 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

11 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago