Femeile sufera mai mult? FALS! Barbatii se vindeca mai greu dupa o DESPARTIRE

life

Femeile sunt mai afectate din punct de vedere emotional dupa o despartire, insa barbatii se „recupereaza” mult mai greu. Cel putin asta demonstreaza rezultatele unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Binghamton, din New York.

Potrivit lui Craig Morris, cel care a coordonat studiul, totul tine de natura umana. Si asta intrucat femeile au mult mai mult de pierdut in situatia in care traiesc alaturi de o persoana nepotrivita, motiv pentru care gasesc mai usor forta sa isi revina dupa o despartire si sa porneasca in cautarea altui partener. Cu alte cuvinte, sufera intens, dar isi revin repede. „Pur si simplu, femeile au evoluat astfel incat se implica puternic, dar privesc si mult mai rational o relatie decat o fac barbatii. Pentru ele, o aventura romantica se poate lasa cu noua luni de sarcina, in vreme ce barbatul a iesit din schema la scurta vreme”, a declarat Morris pentru independent.co.uk.

5.705 de persoane din 96 de tari au luat parte la studiu. Majoritatea femeilor au declarat ca investesc mult intr-o relatie si statistica arata ca sufera mai mult decat barbatii atunci cand aceasta ia sfarsit. Cu toate astea, din nevoia de a alege un partener potrivit, femeile sunt mai selective cu persoanele cu care aleg sa se intalneasca.

Barbatii, in schimb, sunt mai incapatanati in aceasta privinta, astfel ca pierderea unei femei pe care o considerau o partida buna o pot resimti luni si chiar ani. „Barbatul va simti profund pierderea pe o perioada foarte lunga de timp si isi va reveni greu pentru a porni din nou in lupta de cucerire a unei alte persoane sau, si mai rau, va considera ca cea pe care a pierdut-o este de neinlocuit”, spune Morris.

Si tocmai pentru ca femeile au mai mult de pierdut de pe urma unei relatii, e mult mai probabil ca ele sa divorteze. In SUA, 70% din actiunile de divort sunt intentate de femei.

Foto: ma-gh.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: