„Sunt extrem de periculoase astfel de sondaje”. CTP, despre sondajele care arata ca PSD s-a prabusit in intentiile de vot

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu considera ca sondajele care arata ca PSD a scazut dramatic in intentiile de vot ale romanilor sunt „extrem de periculoase” pentru ca incurajeaza absenteismul la vot. Cel mai recent sondaj IMAS arata ca PSD a ajuns la 22,7%.

„Am vazut si azi un sondaj legat de posibilitatea fraudarii alegerilor, in care PSD a scazut cu 25 la suta. Ele arata foarte incurajator pentru opozitie si descurajant pentru putere. Sunt extrem de periculoase astfel de sondaje, ele induc ideea: batalia e castigata, nici nu mai trebuie sa meregem la vot, gata, PSD pica, Iohannis – nu poate sa fie nimeni care sa-l contreze, are dublu fata de Tariceanu, ailalti nici nu se discuta, prin urmare stam acasa.

Aste e gandirea ce rezulta din aceste sondaje, ceea ce este tot ce poate fi mai gresit si periculos, sa stea acasa.

Pentru ca alegerile sa nu fie manevrate este absolut necesar sa fie mai multi cei care voteaza. Cu cat sunt mai multi posibilitatea de frauda scade, e cea mai mare greseala sa se anestezieze vazand astfel de sondaje – vorbesc de cei care nu voteaza PSD – ALDE, bineinteles”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

El a subliniat ca, la alegerile cu prezenta mica, de obicei „se prezinta activul de partid”.

Totodata, jurnalistul a subliniat ca europarlamentarele din acest an sunt extrem de importante: „Niciodata alegerile europarlamentare nu au insemnat atat de mult in istoria post-decembrista a Romaniei, fata de alte alegeri a fost prezenta mai jos, ca e vorba de insi care se duc sa ridice mii de euro de la Bruxelles, nefacand mare lucru…. Nu este asa, ele sunt niste alegeri extrem de importante”.

Rezultatele sondajului IMAS

Intentie de vot la europarlamentare

PSD 22, 7%

PNL 22, 6%

Alianta USR PLUS 18,9%

Pro Romania 13,4%

ALDE 12,5%

UDMR 4,7%

PMP 4,4%

Mai mult despre: ,

Comentarii: