„Sunt inamicul numarul 1 al familiei Pandele-Firea. Au pus tunurile pe mine, vor 266.000 de euro” – Metode de intimidare practicate de PSD

politica

Un consilier general din Bucuresti, dat in judecata de Gabriela Firea pentru „daune reputationale”, anunta ca si sotul primarului Capitalei, Florentin Pandele l-a dat in judecata. Cei doi ii cer o suma uriasa, „pe care probabil nu o voi castiga intr-o intreaga viata”.

Consilierul PNL Ciprian Ciucu, unul dintre cei mai vigilenti critici ai Gabrielei Firea, afirma ca perechea Pandele-Firea ii cere 266.00o de euro pentru ca le-ar fi afectat imaginea.

„Familia Firea-Pandela a pus tunurile pe mine: si primarul Voluntariului, Florentin Pandele, m-a dat in judecata. Pentru acelasi motiv ca si Primarul Bucurestiului. Fraza aceea din interviul din ziarul acela, spusa in raspar, se refera si la el.

Deci, in total, familia Firea-Pandele vrea sa obtina de la mine, 266.000 Euro. Bani, pe care probabil nu ii voi castiga intr-o intraga viata, eu muncesc cinstit. Adica, le-as fi stricat reputatia in valoare de aceste sute de mii de euro! Sume este imensa, dar ei nu cunosc valoarea banilor, venim din alte lumi, traim ale vieti.

Calculul lor e simplu: daca nu-l intimidam, macar il taram prin tribunale. N-are resursele noastre, n-are atatia bani de avocati, macar sa-i dam de lucru, sa-l tinem ocupat. Sa nu mai aiba timp si de opozitie in Consiliul Gneral. De intimidat, nu ma las intimidat, dar deja lucrurile devin serioase. Activitatea din CGMB este practic neremunerata si timpul ce-l voi petrece prin tribunale imi va afecta viata profesionala. Sau, spera ei, timpul pe care-l dedic activitatii politice si pregatirii pentru sedintele din consiliului. Asta e, dorm mai putin, dar nu voi schimba nimic.

Reiterez, atacul la siguranta financiara a familiei, ca arma politica, este cea mai abjecta forma de intimidare politica.

Este clar, i-am deanjat cel mai mult, sunt inamicul nr. unu al familiei. Sau cel putin asa ma vad ei. Voi incerca sa ma raportez in continuare la Puterea PSD din Bucuresti cat se poate de impersonal. Nu am nimic personal cu familia, doar fac opozitie pentru ca, in mintea mea, functionam intr-o democratie.

Lucrurile se precipita, ma astept si la alte procese instrumentate de puternica familie de primari. Viceprimarul Aurelian Badulescu m-a amenintat in plenul Consiliului cu un alt proces. In aceste conditii voi avea nevoie de tot sprijinul pe care il voi putea primi.

Asta mi se intampla pentru ca sunt un om liber: nu am sfori de care sa fiu tras, nu am oameni angajati prin primarie (ca multi dintre consilierii puterii), nu am interese de niciun fel, doar de a-mi duce mandatul cu demnitate pana la capat.

Nu ma las intimidat, fac opozitie cinsita pentru voi, am nevoie de voi sa-mi fiti aproape!”, a s cris Ciucu pe Facebook.

Gabriela Firea a nunta deja ca il da in judecata pe Ciucu dupa ce acesta a spus ca a „fumat” ceva.

Intr-o sedinta a Consiliului General al Capitalei, Nicusor Dan si-a exprimat dubiile cu privire la un proiect al primarului general destinat gestionarii situatiei cladirilor cu risc seismic, acuzand-o pe Firea de populism, mai ales ca lansarea propunerii de proiect a fost facuta pe fondul emotional al cutremurului din Italia, soldat cu sute de morti. Nicusor Dan si-a exprimat dubiile folosind o sintagma ironica facand trimitere la povestile cu Mos Craciun.

Luand ad litteram remarca lui Nicusor Dan, Firea a facut apologia credintei in Mos Craciun. Ironic, Ciucu a comentat imediat pe Facebook, intrebandu-se ce o fi fumat primarul. Luand tot ad litteram si ironia lui Ciucu, Firea a amenintat cu evacuarea salii si i-a raspuns ca nu a fumat in viata ei dar l-a acuzat la randu-i ca el ar fi fumat si „probabil ca din alea tari”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: