Sunt nebuni de legat. Cum comenteaza Rovana Plumb demisia din guvern a lui Victor Negrescu: „Rezistam oricarui atac”

politica

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, are o reactie halucinanta dupa ce ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat. Ea sustine ca demisia acestuia este un nou atac impotriva PSD. Negrescu este vicepresedinte al PSD.

”In primul rand vreau sa va spun ca Guvernul Dancila este pregatit pentru preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene se exercita de catre toti ministrii din echipa guvernamentala. Daca este adevarat acest lucru, am inteles ca a demisionat, nu pot decat sa va spun ca este regretabil ca a facut acest gest. Practic, noi lucram in echipa. Stiu ca Victor Negrescu a lucrat pentru pregatire impreuna cu toti ministrii Guvernului Dancila pentru a avea o presedintie de succes. Este un tanar care probabil a avut probleme personale, nu pot sa imi dau seama.

Ieri, in sedinta de Guvern, s-a discutat despre presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si pot sa va spun ca s-a discutat de modul in care se poate participa la Consiliul de Afaceri Generale, care este unul dintre modulele de Consiliu in cadrul presedintiei. Nu cred ca sedinta de ieri putea sa il determine sa faca acest gest, nu a fost o sedinta tensionata”, a declarat Rovana Plumb la Romania TV.

Ea a mai sugerat ca demisia lui Negrescu reprezinta un nou atac impotriva PSD si a Guvernului Dancila.

”Avem o responsabilitate fiecare si trebuie sa rezistam oricarui tip de presiune sau atac. In ceea ce ma priveste, nu lucrez sub presiune si intotdeauna cu abordare constructiva. Ca ministru al Fondurilor Europene, vreau sa va asigur ca impreuna cu toti colegii din Guvern, impreuna cu doamna Dancila, suntem pregatiti de presedintia Consiliului Uniunii Europene.”, a adaugat ministrul Fondurilor Europene.

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, si-a dat demisia vineri din Guvern, imediat dupa sedinta de guvern, informeaza Romania TV, citand surse guvernamentale.

Motivele demisiei ar fi legate de lipsa de sustinere a guvernului pentru pregatirea preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, spun sursele citate de Romania TV.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: