„Sunt pedofil, dar nu sunt un monstru”. Un american cere sa fie ACCEPTAT de ceilalti

life

Un american a publicat un eseu in care „ii roaga” pe oameni sa inteleaga diferenta dintre un pedofil si o persoana care molesteaza copii. El sustine ca pedofilia este o orientare sexuala pe care si-o asuma, dar spune ca el nu a abuzat niciodata de un copil.

Site-ul salon.com a publicat un articol scris de un barbat pe nume Todd Nickerson, care se autodeclara pedofil, si care le cere americanilor „sa invete sa accepte” oameni ca el. „Am fost condamnat sa traiesc cea mai nefericita orientare sexuala, o preferinta pentru un grup de persoane care sunt, din punct de vedere legal, moral si psihologic, incapabile sa imi impartaseasca dorintele si sentimentele”, spune Todd Nickerson.

„Sa marturisesti o atractie sexuala fata de un copil inseamna asumarea celui mai detestat statut de pe planeta, un statut care iti elimina orice sansa pentru o viata normala”, mai scrie americanul.

Scopul eseului, sustine Nickerson, este sa demoleze ideea preconceputa conform careia toti pedofilii sunt „pradatori sexuali”. Barbatul insista asupra faptului ca nu a cedat niciodata nevoii de a abuza de un copil sau de a folosi pornografie infantila. „Cu toate astea, nu sunt monstrul pe care ti-l imaginezi”, a mai scris el.

In incercarea de a argumenta faptul ca pedofilia este o orientare sexuala, Nickerson a povestit cum a ajuns un copil introvertit din cauza faptului ca s-a nascut fara bratul drept, iar colegii de scoala faceau adesea glume pe seama lui. Apogeul transformarii lui a venit in momentul in care a fost agresat sexual de un adult pe cand avea doar 7 ani.

Nickerson a spus ca barbatul era un prieten de familie din Germania pe nume Hans si care nu vorbea limba engleza. Bunica lui Nickerson i-a spus sa mearga sa ii arate barbatului legumele din gradina, insa in timp ce stateau amandoi pe iarba, neamtul a inceput sa il atinga. ”Pana la urma s-a terminat, si Hans, obtinand ce a vrut, m-a alungat”, scrie barbatul. Afland cele petrecute, bunica lui i-a cerut ca totul sa ramana secret. Abia cinci ani mai tarziu, Todd Nickerson si-a dat seama ca este atras la randul lui de copii.

Nickerson se intreaba daca pedofilia este legata de abuz sau poate fi genetica, si spune ca este de parere ca e mai degraba o combinatie intre cele doua, influentata de o multime de factori. „Multi pedofili au, intr-un fel sau altul, sentimente profunde de inferioritate, sau cel putin eu am avut, atunci cand mi se forma sexualitatea, si asta a devenit ca o spirala descendenta in timpul pubertatii si dupa. Orice poate sa declanseze asta: dizabilitati, probleme de greutate sau doar sentimentul general ca esti neatragator pentru ceilalti”, mai scrie Nickerson, potrivit dailymail.co.uk.

El spune ca a suferit o depresie crunta dupa ce a absolvit liceul si a fost nevoit sa se confrunte cu criticile celor din jur, care nu intelegeau de ce nu are o iubita, de ce nu se casatoreste, el fiind nevoit mereu sa isi ascunda orientarea sexuala. Depresia l-a impins adesea la sinucidere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: