„Sunt prea multi politisti in birouri”. Marcel Vela anunta noi schimbari in Politie, insa se confrunta cu „diversiuni”

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anuntat ca luna aceasta va prezenta o propunere de eficientizare si restructurare a Ministerului Afacerilor Interne, astfel incat acest minister sa creasca in perceptia romanilor privind increderea.

Potrivit sursei citate, Vela precizeaza ca a constatat ca sunt prea multi politisti in birouri si prea putini in strada, iar cei din strada nu sunt bine dotati.

Ministrul de interne a declarat, duminica, la Antena 3, ca tot ce s-a intamplat zilele trecute privind destructurarea unor clanuri de interlopi, se datoreaza faptului ca MAI a intrat cu forta in aceste structuri.

„Vreau sa va spun ca din 4 noiembrie chiar se lucreaza la nivelul Afacerilor Interne si ce vedem acum ca se intampla in tara se datoreaza faptului ca MAI a intrat cu forta in aceste structuri care pana acum traiau foarte linistite ca Politia are si alte preocupari decat cele conform statutului”, a declarat Marcel Vela, citat de news.ro.

Intrebat ce masuri urgente a pregatit in perioada urmatoare, astfel incat sa se vada ca s-a schimbat ministrul la Interne, Vela a vorbit despre restructurarea sistemului, dar si de politistii care sunt in strada fara dotarile necesare.

„A vazut lumea ca s-a schimbat ministrul. Am desecretizat dosare, am trimis oameni la nivelul operativ in strada cat mai multi, schimbarea mentalitatii in relatia cu cetateanul si in viitor, asa cum se asteapt lumea, tocmai aceasta reorganizare si eficientizare va duce la o apropiere cat mai buna fata de cetatean, a politistului si destructurarea acestor retele care dezvolta un fenomen criminogen la nivelul tarii.

Aceasta eficientizare si destructurare este consecinta faptului ca de doua luni si jumatate am constatat ca sunt prea multi polisisti in birouri si prea putini in strada. Am constatat ca nu sunt bine dotati, cei din strada. Am constatat ca sunt sarcini care se suprapun pentru ca de-a lungul timpului s-a incetatenit asa o idee ca este un privilegiat seful de la Politia din judet si tot felul de relatiii de prietenie sau chiar politice, prin subordonarea lor politica, aceste relatii au dus la o scadere a eficientei actului politienesc”, a declarat Vela.

Ministrul a spus ca luna aceasta va veni cu o propunere concreta privind restructurarea.

„Luna aceasta voi veni cu o propunere oficiala de eficientizare si restructurare a intregului minister, nu e vorba doar de Politie, e vorba si de Jandarmerie, Politie de Frontiera si tot ce tine de situatii de urgenta, de intreaga activitate a ministerului, care trebuie sa recunoastem, este cel mai mare minister si e unul cu un efect extraordinat de important pentru tara, un minister pe care eu doresc sa il fac unul de elita si in ochii cetatenilor, ca si apreciere, sa creasca de la 30 la suta cat este in eurobarometru acum, mai mult dect era la nivelul zilei de 4 noiembrie cand am fost eu investit ca ministru”, a declarat Marcel Vela.

Actiunile lui Vela s-au lovit de opozitia unor lideri de sindicate ale politistilor, care au acuzat ca au primit un timp prea scurt pentru a analiza propunerile de restructurare.

„Nu este niciun plan secret, dar sunt unii lideri de sindicat care vor sa-si faca o campanie interna, sa nu-i zic ‘electorala’, sa-i spun sindicala, pentru ca vreau sa stie toti romanii, in Politia Romana exista sindicate si sunt foarte multe.

Fiecare doreste sa atraga cat mai multi politisti ca membri in sindicatul pe care il conduce, mai mult sau mai putin in interesul Politiei si nu in interesul liderilor de sindicat si atunci vin cu tot felul de vesti bomba, posteaza tot felul de documente pe care le interpreteaza creand anumite diversiuni. Si-mi asum acest lucru cand spun ca ei creeaza diversiuni”, a acuzat Marcel Vela.

„Saptamana trecuta am avut intalnire cu comanda ministerului, si nu e vorba doar de Politia Romana (…) propunandu-le ca intr-o saptamana de zile, sa nu spuna unii ca eu decid restructurari, reamenajari si eficientizari ale structurilor ministerului, sa discute, sa analizeze variante, principii, propuneri”, a precizat Marcel Vela.

Mai mult despre:

Comentarii: