„Sunt socat de cat de puternica e propaganda PSD. 7 milioane de oameni jecmaniti si pare ca nimanui nu-i mai pasa. Great job Antena 3” – Constatare amara a unui cunoscut jurnalist

news

Jurnalistul Mircea Marian constata amar ca decizia guvernului de a semi-nationaliza Pilonul 2 de Pensii, care va avea drept consecinta scaderea semnificativa a pensiilor, a „disparut de pe agenda publica”. Subiectul a fost ingropat de catre propaganda PSD.

„Uneori sunt eu insumi socat de cat de puternica e propaganda PSD: faptul ca ne-au furat banii de pensie, pensia privata, pentru ca aia de la stat e o pura decizie politica, a disparut de pe agenda publica. Pur si simplu. Sa ti se fure intre 50.000 si 60.000 de lei, in medie, de la pensia privata, ca sa poata fi platite ‘pensiile speciale’ ale parlamentarilor/ securistilor/ functionarilor parlamentari/ alti smecheri, iar apoi sa piteasca acest scandal sub alte fumigene e ceva ce depaseste chiar si imaginatia mea. Undeva intre 6 si 7 milioane de oameni jecmaniti si pare ca nimanui nu-i mai pasa. Great job Antena 3 et. co.”, scrie Mircea Marian pe Facebook.

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri reducerea procentului de plata catre Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, incepand de anul viitor. Aceasta masura ar transmite un semnal negativ in piata si ar afecta pensiile private ale romanilor, potrivit APAPR.

”Reducerea in premiera a contributiei de la procentul actual de 5,1% la 3,75% (in locul majorarii la 6%, conform legii) transmite insa un semnal negativ, afectand viabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii private. Astfel, decizia se traduce in pensii private mai mici cu cel putin 20% pentru viitorii pensionari si potential mai scazut de finantare a afacerilor romanesti prin intermediul pietei de capital”, se arata in comunicat.

La sfarsitul lunii septembrie 2017 existau in Romania 7 milioane de participanti la fondurile de pensii private Pilon II, iar suma acumulata in conturile lor este de 38 de miliarde de lei, din care castigul total din investitii este de peste 7 miliarde de lei.

”Peste un milion de participanti au mai mult de 10.000 de lei in cont, iar valoarea medie a unui cont este de 5.500 de lei. Potrivit unor studii independente realizate de catre institutii precum OECD si Better Finance, Pilonul II din Romania se situeaza in topul celor mai performante fonduri de pensii private din statele europene”, se arata in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: