Suntem de rasul lumii din cauza PSD. Liberation: „Romania a facut totul pentru a sabota candidatura Laurei Codruta Kovesi”

analize

Liberation, una dintre cele mai citite publicatii franceze, scrie foarte critic despre actiunile Regimului Dragnea impotriva Laurei Codruta Kovesi.

Intr-un articol publicat duminica, ziarul prezinta ultimele evolutii in cazul lui Kovesi. Jurnalistii informeaza ca fosta sefa a DNA a fost pusa sub acuzare pentru „coruptie”, apoi aduc aminte ca DNA a trimis in judecata, doar in anul 2o17, peste o mie de persoane, printre care se aflau trei ministri si cinci parlamentari. Liberation precizeaza ca relatiile DNA cu puterea s-au rupt dupa ce presedintele partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei si jumatate de inchisoare cu executare.

„Romania, care acum detine presedintia UE, a facut totul pentru a sabota candidatura fostei sefe a DNA pentru Parchetul European. Ministrul Justitiei a mers pana acolo incat a trimis o scrisoare celor 27 de omologi ai sai din UE prin care o denigra pe Kovesi. Apoi, in timpul votului, Bucurestiul l-a sustinut pe principalul rival al lui Kovesi, francezul Jean-Francois Bohnert”, mentioneaza Liberation.

De asemenea, The Economist, una dintre cele mai influente publicatii din lume, dedica un amplu material ultimelor evolutii din Romania in cazul Laurei Codruta Kovesi. Atat titlul cat si articolul sunt devastatoare la adresa Regimului Dragnea.

„Intimidarea unui procuror. Romaniei ii este atat de frica de Laura Codruta Kovesi incat a pus-o sub acuzare”, este titlul din The Economist.

„Guvernul este disperat sa o blocheze pe aceasta luptatoare anti-coruptie, posibil viitor procuror european”, incepe articolul din The Economist.

„Politica romaneasca este, in linii mari, sordida si corupta. Baronii de partid impart locuri de munca si contracte publice. Oligarhi care detin posturi de televiziune le folosesc ca masinarii de propaganda pentru a-si distruge oponentii sau pentru a influenta alegerile. Politicienii onesti, precum Klaus Iohannis, si reformatorii din USR sunt in minoritate.

(…) O exceptie notabila a statului foarte degradat din Romania a fost DNA, care si-a tras forta din conditiile anticoruptie impuse pentru accederea Romaniei in UE. DNA a fost condusa de Kovesi din 2013 pana in 2018, un procuror hotarat care reusit sa obtina condamnarea a mii de politicieni, oficiali si afaceristi. Determinarea si eficacitatea doamnei Kovesi au castigat respectul Uniunii Europene”, scrie The Economist.

Mai mult despre:

Comentarii: