„Suntem foarte bine informati”. Timmermans desfiinteaza propaganda PSD-ALDE si anunta ca stie ce fac televiziunile borfasilor, Antena 3 si RTV

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, la finalul intalnirii cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, ca MCV nu are un termen limita de finalizare, sustinand punctul de vedere al lui Timmermans, potrivit caruia „Comisia de la Venetia, GRECO sau Comisia Europeana nu trebuie privite ca inchizitie, cum incearca Iordache si PSD sa transmit”. Barna sustine ca Timmermans a spus ca si el, si CE sunt informati foarte bine cu privire la situatia Romaniei.

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, la finalul intalnirii cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, ca MCV nu are un termen limita de finalizare, sustinand punctul de vedere al lui Timmermans, potrivit caruia „Comisia de la Venetia, GRECO sau Comisia Europeana nu trebuie privite ca Inchizitie, cum incearca Iordache si PSD sa transmita”.

„Mesajele sunt foarte clare si in linie cu ceea ce USR spune de cateva saptamani. MCV nu are un deadline si acesta este un lucru important. Timmermans a exprimat foarte plastic ideea ca e un deziderat, un lucru pe care ne-am propus sa il incercam, acela de a ridica MCV la sfarsitul lui 2019, dar nu este un deadline pentru nimeni. El a transmis un mesaj foarte politic si politicos, incercand sa spuna ca e nevoie de mai multa cooperare, de mai mult dialog intre Guvernul Romaniei si institutiile europene, spunand foarte plastic ca, respectiv, Comisia de la Venetia, GRECO sau Comisia Europeana nu trebuie privite ca Inchizitie, cum incearca Iordache si PSD sa transmita mesajul, ci sunt de fapt institutii cu specialisti care chiar isi doresc sa ajute statele. Din aceasta perspectiva, recomandarea era evident una transparenta, de a consulta aceste institutii”, a afirmat Dan Barna, citat de news.ro.

De asemenea, Barna afirma ca prim-vicepresedintele CE a spus ca „presiunea asupra Justitiei nu se face doar prin modificarea legislativa, care este o problema de care este foarte preocupat, ci prin presiunea constanta a mass-media pe Justitie” si da exemplul scandalului aparut in spatiul public vizand DNA.

Liderul USR explica faptul ca perceptia lui Timmermans potrivit careia exista un conflict intre Parlament si sistemul judiciar este, de fapt, „pura realitate”.

„Perceptia de care vorbea Timmermans ca in Romania este un conflict (…) dinspre Europa se vede in Romania un conflict intre Parlament si sistemul judiciar, intre cetatenii care sunt in strada si Guvern. Nu este doar o perceptie, este pura realitate si tot ceea ce s-a intamplat in aceste luni de zile, de la finalul anului trecut si inceputul acestui an, confirma acest lucru”, a adaugat Dan Barna.

Acesta spune ca Frans Timmermans a punctat faptul ca el si Comisia Europana sunt bine informati cu privire la situatia Romaniei.

„Timmermans a mai punctat un lucru important referitor la retorica acestor zile – ca el, personal, si Comisia Europeana sunt foarte bine informati. Chiar a precizat ca, in general, sunt foarte bine informati despre situatia din Romania (…) a spus ca, in general, este foarte bine informat si a spus foarte plastic ca perceptia este ca ‘sunteti intr-o cursa de maraton, sunteti pe ultima turnanta si v-ati oprit si cumva o luati la fuga inapoi’. Din aceasta perspectiva, este foarte clar ca MCV ramane, nu avem o perspectiva imediata de ridicare din niciun punct de vedere”, conchide Dan Barna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: