Suntem in „zona galbena”. Patru state din Europa limiteaza accesul romanilor pe teritoriul lor

news

Patru state din Europa au decis sa limiteze accesul romanilor pe teritoriul lor avand in vedere numarul mare de infectari cu coronavirus din tara noastra. Romania a ajuns in zona galbena, fiind a treia tara dupa numarul de cazuri noi de infectare cu coronavirus din Europa

Malta, Slovacia, Danemarca si Estonia limiteaza, momentan, accesul romanilor pe teritoriul lor, anunta Digi24.

Malta a anuntat ca va permite zborurile comerciale de la 1 iulie. Pe lista de state ale caror cetateni vor putea intra in tara nu se regaseste Romania, insa situatia s-ar putea schimba pana la 15 iulie, cand, potrivit visitmalta.com, toate celelalte restrictii vor fi ridicate. Lista statelor europene care pot zbura in si dinspre Malta cuprinde: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta , Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania si Ungaria.

Slovacia nu permite accesul cetatenilor romani pe teritoriul sau in scop turistic, de afaceri, personal. Incepand cu 20 iunie, cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fara aprobarea prealabila a Ministerului slovac de Interne, cu conditia ca tranzitul sa se realizeze fara oprire, in cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentarii cu combustibil, potrivit Ambasadei romane din Slovacia. Sunt deschise frontierele Slovaciei pentru cetatenii urmatoarelor state: Bulgaria, Cipru, Rep. Ceha, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croatia, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elvetia, Muntenegru, Monaco si Polonia.

Danemarca este, incepand de sambata, deschisa calatoriilor catre si dinspre majoritatea tarilor europene, cu exceptia a sase tari, printre care si Romania. Decizia este luata pe baza evolutiei epidemiei de coronavirus in fiecare dintre acestea, a anuntat joi Ministerul danez de Externe. Ambasada Romaniei la Copenhaga a precizat ulterior ca romanii pot intra pe teritoriul Danemarcei dar cu conditia de a avea minimum 6 nopti de cazare rezervate in aceasta tara. Aici pot fi consultate conditiile in care este permis accesul cetatenilor romani in statul nordic.

Estonia anuntase deja ca romanii care doresc sa intre in aceasta tara trebuie sa stea in caratina.

Printre tarile care se mai afla in „zona galbena” se mai numara Suedia, Portugalia, Bulgaria si Polonia. Alte tari din afara blocului comunitar care se afla in zona galbena sunt Marea Britanie si Serbia.

Mai mult despre:

Comentarii: