„Suntem inca la inceputul pandemiei”. Angela Merkel pune frana masurilor de relaxare

actualitate

Intr-un moment in care landurile germane relaxeaza restrictiile impotriva raspandirii noului coronavirus, cancelarul Angela Merkel a facut apel miercuri la unitate si la consideratie fata de ceilalti, dupa ce unele voci au pledat ca masurile de protectie ar trebui ridicate mai repede, relateaza DPA, citata de Agerpres.

Angela Merkel a subliniat nevoia unui acord asupra principiilor de baza, dupa o videoconferinta cu sefii landurilor din partea de est a tarii.

Ea a enumerat respectarea distantei de 1,5 intre oameni si acoperirea gurii si a nasului in transportul public, precum si in locurile in care distantarea nu este posibila, drept fundamentale in cadrul abordarii de protejare reciproca.

De asemenea, Merkel a spus ca daca se vor inregistra 50 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori pe saptamana, sau chiar 35 in unele landuri, atunci acestea ar trebui sa trateze momentul ca pe un punct critic si sa ia masuri pentru a impiedica cresterea numarului de infectari.

Comentariile ei au loc dupa apelurile unuia dintre premierii landurilor, Bodo Ramelow din Turingia, la o strategie mai putin restrictiva.

Merkel a subliniat ca germanii trebuie sa aiba consideratie pentru ceilalti, pentru a le permite cat mai multor oameni posibil sa participe la viata publica.

„Suntem inca la inceputul pandemiei. Nu avem un vaccin sau un medicament”, a spus ea, adaugand ca Germania are mai mult control asupra virusului si multumindu-le cetatenilor pentru modul in care s-au comportat de la inceputul pandemiei.

Merkel a avertizat ca noile focare pot aparea rapid, facand referire la un lant de noi infectari asociate cu o biserica din Frankfurt si la un altul care a putut fi legat de un restaurant din Saxonia Inferioara.

Mai mult despre: ,

Comentarii: