„Suntem interzisi”. Stefanescu plange ca nu mai este primit la Antena 3: „Antena 3 de azi, nu mai este Antena 3 de dinainte”

politica

Codrin Stefanescu se plange din nou ca este „interzis” la Antena 3 sustinand ca „Antena 3 de azi, nu mai este Antena 3 de dinainte”.

„M-ati intrebat de ce unii dintre noi nu mai aparem la Antena 3. M-ati intrebat de ce vocile curajoase, de nu cu mult timp in urma, nu mai sunt prezente aici. O sa va spun de ce: pentru ca suntem interzisi! Antena 3 de azi, nu mai este Antena 3 de dinainte. Asa cum ‘noul’ PSD a lui Ciolacu, nu mai are nici o legatura cu PSD-ul condus de Dragnea! Se schimba fara sa va intrebe nimeni daca sunteti de acord cu acest lucru! Doar noi ramanem aceeasi! Am vrut sa stiti asta”, a transmis Stefanescu.

Citeste si: Premiera, Dragnea vorbeste despre banii pe care PSD i-a dat Antenei 3 si RTV: „Uite, am facut contractul asta, dar pe langa asta mai avem o intelegere. Sa nu apara cine nu vrem noi”

Liviu Dragnea, fostul presedinte al PSD, a vorbit in premiera, la sfarsitul lunii octombrie, intr-un interviu acordat unui vlogger din Teleorman, despre contractele de promovare pe care PSD le are cu Antena 3 si Romania TV. Dragnea a acuzat actuala conducere a PSD ca le-a impus celor doua posturi TV sa nu-l mai invite in emisiuni in schimbul banilor livrati de partid.

„Ei folosesc o parte din banii astia sa ne blocheze pe la televiziuni, prin contractele pe care le fac. (…) Un partid poate sa faca contracte de promovare a politicii partidului cu orice institutie de presa. In functie de ce buget are partidul si de cat vrea sa fie promovat”, a declarat Dragnea.

El s-a plans apoi ca actuala conducere a PSD s-a folosit de aceste contracte pentru a-i bloca accesul la Antena 3 si RTV.

„Niciodata nu am vorbit cu cineva de la presa, ‘uite, am facut contractul asta, dar pe langa asta mai avem o intelegere: Dan Dobre nu vreau sa apara (vloggerul care ii ia interviu – n.red.). Dom’le, nici macar sa nu se pronunte numele din vreo greseala, acolo. Nu exista la voi’.

Asa ceva nu am facut, din pacate se face asta la PSD. La Antena 3 si la RTV. Aceste doua televiziuni m-au invitat, imediat dupa ce am iesit, sa fiu prima data la Antena si ulterior la RTV si am zis ‘da’. Si cu doua zile inainte de fiecare emisiune programata mi s-a spus ca nu se mai poate”, a declarat Liviu Dragnea.

PSD a pompat trei milioane de euro la televiziuni doar in primele sase luni ale acestui an, a anuntat luna trecuta fostul vicepremier Dan Barna. Banii provin din alocatia de la stat pentru partidele parlamentare.

„Noi nu avem 16 milioane sa dam la televiziuni cum a dat in prima jumatate de an PSD-ul. (…) Pe prima jumatate de an, din subventie, PSD a cheltuit 16 milioane de lei, bani din subventie, pe factura, la televiziuni, PNL – 8 milioane de lei, bani pe factura la televiziuni, noi 450.000 de lei boost-uri pe Facebook pentru mesajele si comunicatele partidului. Deci, 16 milioane fata de jumatate de milion… de asta lesina si Prelipceanu si Gadea sa ne crucifice si sa ne umple de zoaie”, a explicat Dan Barna intr-o discutie cu senatorul USRPLUS Irineu Darau.

PSD a refuzat sa prezinte detaliat cum a cheltuit cele 16 milioane de lei pentru presa si propaganda, desi sumele reprezinta bani publici. Conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, PSD a cheltuit in ultimii doi ani peste 430 de milioane de lei (peste 100 de milioane de dolari).

Partidele care primesc bani de la bugetul de stat prin intermediul subventiei aloca sume consistente pentru promovarea in spatiul media. PSD a folosit in primele sase luni ale acestui an, care nu este unul electoral, aproape jumatate din suma incasata de la Autoritatea Electorala Permanenta in acest scop, scrie Europa Libera. Cu toate acestea, in mediul online sau la televiziuni nu au aparut semne distincte care sa indice faptul ca anumite articole sau spatii de emisie ar fi beneficiat de finantare din partea social-democratilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: