Suntem la nivelul Indiei cu spitalele. 5 pacienti cu Covid-19 au murit intr-un incendiu izbucnit la un spital din India

news

Cinci pacienti au murit vineri intr-un incendiu izbucnit in sectia pentru Covid-19 a unui spital din India, informeaza Agerpres.

Incendiul s-a produs in cursul diminetii la unitatea de terapie intensiva a unei clinici private din orasul Rajkot din statul Gujarat (vest). Cel mai probabil, la originea incendiului s-a aflat un scurtcircuit, a indicat un responsabil guvernamental, Udit Agarwal.

Trei dintre pacienti au murit pe loc, iar ceilalti doi in ambulanta, a mentionat Agarwal. In unitatea de terapie intensiva se mai aflau doi pacienti, care au scapat nevatamati.

La vestea tragediei, Curtea suprema a Indiei a cerut guvernelor locale si federal sa prezinte explicatii detaliate in legatura cu recurenta incendiilor din spitale.

In august, opt pacienti cu Covid-19 au fost ucisi intr-un incendiu in unitatea de terapie intensiva a unui spital din Ahmedabad, cel mai mare oras din Gujarat.

Premierul Narendra Modi, originar din Gujarat, s-a declarat indurerat de pierderea de vieti omenesti, intr-un mesaj difuzat pe Twitter dupa incendiul de vineri.

Sambata, premierul indian urmeaza sa viziteze trei companii care lucreaza la un vaccin impotriva noului coronavirus, inclusiv una situata in Gujarat.

India – care are 1,3 miliarde de locuitori – a inregistrat de la debutul pandemiei 9,3 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus si peste 135.000 de decese (43.082 cazuri noi si 492 decese in ultimele 24 de ore).

Incendiile soldate cu victime sunt frecvente in India din cauza echipamentelor electrice necorespunzatoare sau imbatranite, la care se adauga lipsa masurilor de siguranta si a iesirilor de incendiu.

Mai mult despre:

Comentarii: