„Suntem sclavi”. Protest al nigerienilor din Constanta, nu le place nici cazarea, nici mancarea – VIDEO

news

Studentii nigerieni inmatriculati la Universitatea Maritima Constanta (UMC) protesteaza in fata unui hotel din Mamaia, unde au cazare si primesc masa, ei solicitand schimbarea statutului de rezidenti in campus pe care il au prin contractul de scolarizare incheiat de institutia de invatamant cu guvernul nigerian.

Tinerii nigerieni sunt nemultumiti de conditiile cazare din hotel si spun ca stau si cate trei persoane in camera si ca nu le place mancarea servita.

Potrivit prorectorului pentru relatii internationale al UMC, prof. dr. ing. Cornel Panait, cei 296 de studenti nigerieni revendica incasarea directa a alocatiei pentru hrana, masa si transport pe care le-o asigura guvernul lor in baza contractului de scolarizare pe care il deruleaza de trei ani cu universitatea constanteana.

‘Noi nu avem o implicare directa in raport cu protestul lor decat pe masura faptului ca in baza alocatiilor de hrana, cazare si transport am gasit o solutie integrata tip campus, in Mamaia. Au cazare in Hotelul Flora, la trei stele si masa tot aici. Au reclamat, la un moment dat, ca nu se adapteaza la meniul european si au solicitat bucatarie traditionala si astfel am angajat doua conationale care le pregatesc masa si meniul zilnic.

In rest, le asiguram transportul zilnic cu autocare proprii, la cursuri si la hotel. Studentii vor insa, acum, sa primeasca direct alocatiile, sa-si administreze singuri banii si sa beneficieze de un program mai flexibil de transport’, a precizat prof. Panait.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: