„Sunteti prostanaca?”. Mesaj grobian la adresa ambasadoarei Frantei din partea unui penal din corul PSD: „In Franta, coruptia este in floare”

news

Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, publica un mesaj badaranesc la adresa ambasadoarei Frantei in Romania, Michele Ramis. El este iritat de raspunsul ironic al ambasadei fata de traducerea legilor justitiei.

Iliescu, o prezenta tot mai activa in corul penalilor care ataca lupta anticoruptie, spune ca ambasadoarea face parte dintre „uscaturile din Franta” si o catalogheaza „prostanaca”.

„V-ATI PIERDUT BUNUL SIMT, MME MICHELE RAMIS, AMBASSADRICE DE FRANCE EN ROUMANIE SAU SUNTETI PROSTANACA???

Am vazut raspunsul pe care l-a dat Excelenta Sa Doamna Michele Ramis, Ambasadoarea Frantei la Bucuresti, initiativei autoritatilor romane de a-i pune la dispozitie traducerea, in limba engleza, a amendamentelor la legile Justitiei, pentru o mai buna informare si am ramas stupefiat de lipsa crasa de bun simt a acesteia, de lipsa ei de pregatire si actiune diplomatica. Esti prostanaca doamna ambasadoare? Crezi ca noi nu stim ca aveti in ambasada persoane care cunosc limba romana?

Traducerea v-a fost pusa la dispozitie de persoane care, in afara de faptul ca cunosc foarte bine limba romana, sunt si specialisiti in domeniul dreptului in general si a celui pernal in special. Asa ca traducerea lor a fost si in spiritul legii, nu numai in litera legii. Atunci cand spui Franta, te duce gandul automat la eleganta vestimentara, dar si la cea atitudinala, la oameni care exceleaza in bunele maniere, in diplomatie. Eu stiu ca nu exista padure fara uscaturi si ca urmare si Franta isi are uscaturile ei, dar nu ma gandeam ca pot sa trimita la Bucuresti, un ambasador selectionat tocmai dintre acestea.

Sau poate doamna ambasadoare si-a pierdut intre timp bunul simt si acum se comporta ca un om fara diplomatie, fara jena, plin de grobianism. Sau poate este prostanaca! Daca si-a pierdut bunul simt, o putem ajuta noi sa si-l regaseasca, dar daca este prostanaca, nici mama natura nu mai poate indrepta situatia. Ramane doar ca Guvernul Frantei sa o retraga de la Bucuresti si sa trimita un ambasador adevarat , profesionist si inteligent.

Stiu ca nu este frumos sa te adresezi in acest mod unei doamne , dar singura modalitate de a-i raspunde, la obraznicia sa, este acest limbaj si de aceea fac, pentru prima data, exceptie de la regula. Daca vrea respect, sa respecte! Ea ne vorbeste noua despre coruptie, cand coruptia in Franta este in floare? Au avut mai multi politicieni de rang inalt, in frunte cu Presedintele Frantei, ministrul de interne, sefi de partide politice, acuzati si judecati pentru coruptie. Companiile lor au exportat coruptia in Romania, mituind decidentii nostri politici pentru a castiga contracte prin care ne-au devalizat bugetul, cu sute de milioane de euro.

Daca doamna ambasador doreste, am sa ii pun la dispozitie actiunile ilegale, de mare coruptie, derulate in Romania de aceste firme, printr-o scrisoare deschisa. Am sa-i dau si numele politicienilor si oamenilor de afaceri corupti din Franta. Sa nu mai faca ea pe lupul moralist ca ne-am saturat! Sa mearga in Franta si sa faca sugestii, Parlamentului Frantei, cum sa amendeze legile justitiei in tara ei. Noi nu avem nevoie de asemenea sfaturi, din partea unor indivizi lipsiti de profesionalism si de bun simt….!!!”, scrie Iliescu pe Facebook.

Ambasada Frantei a anuntat ca urmareste cu atentie evolutiile legate de reforma justitiei si dispune de propriile servicii de traducere, in contextul in care Florin Iordache a transmis joi textul tradus in limba engleza al celor trei legi care vizeaza domeniul Justitiei.

„ Ambasada Frantei in Romania urmareste cu atentie ansamblul evolutiilor legate de reforma justitiei, inclusiv discutiile din cadrul societatii romanesti si dispune de propriile servicii de traducere in acest scop”, se arata intr-un comunicat al ambasadei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: