Suparare la Kiev, avionele F-16 nu vor ajunge in acest an: „Este evident ca nu vom putea apara Ucraina in aceasta toamna si in aceasta iarna cu avioane F-16”

externe

avioane F-16, aprobare, Statele Unite, Danemarca, Olanda, Ucraina, anthony blinken,

Ucraina nu mai spera sa primeasca in acest an avioane de lupta F-16 americane, pe care le cere de mai multe luni aliatilor sai occidentali pentru a se apara in fata invaziei ruse, relateaza joi dpa.

„Este evident ca nu vom putea apara Ucraina in aceasta toamna si in aceasta iarna cu avioane F-16”, a declarat televiziunii ucrainene purtatorul de cuvant al fortelor aeriene Iuri Ihnat.

„Existau mari sperante ca aceasta aeronava sa se alature apararii noastre aeriene si sa ne protejeze de teroarea rachetelor si dronelor din Rusia”, a adaugat acesta.

Este cel putin un mic progres faptul ca pilotii si mecanicii ucraineni ar putea incepe sa se antreneze pe aceste avioane „in viitorul apropiat”, a mai spus el, potrivit media ucrainene, citate de Agerpres.

O coalitie de 11 tari, in frunte cu Tarile de Jos si Danemarca, s-au angajat in mai sa antreneze piloti ucraineni pentru a utiliza avioanele de lupta occidentale, ceea ce nu inseamna insa ca acestea vor fi si livrate. Nicio tara nu s-a angajat sa trimita avioane F-16 Ucrainei pana acum, noteaza dpa. Nici antrenamentul promis nu a fost organizat deocamdata.

Fortele ucrainene implicate in prezent in contraofensiva vizand recuperarea teritoriului ocupat de Rusia se confrunta cu lipsa apararii antiaeriene, mai aminteste dpa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: